Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Kárhozott
Chuck Palahniuk / Könyvajánló

1_1.jpgA pokolba érdemes lapos talpú cipőben és sötét ruhában érkezni. És semmiképp se nyúlj a rácsokhoz, mert marha koszosak! Madison hírességek gyermekeként nő fel, akik a hippikorszakban nőttek fel, ezért úgy gondolják, kiskamasz lányuknak is egy csomag drog a tökéletes szülinapi ajándék, és sehova nem engedik el egy levél nyugtató nélkül. Aztán amikor egy félresikerült füvezés után Madison a pokolban találja magát, rákényszerül, hogy egyedül boldoguljon. A pokolban persze jó a társaság, de tényleg azért vannak ők ott, mert átmentek a piroson, vagy rossz istenben hittek? Amint átvágtatsz a levágott körmöm hágóján, elhagyod a szartengert, és elérsz a kárba veszett spermák növekvő óceánján, vajon még mindig reménykedsz? Démonok tépnek szét és esznek meg, de az örök kárhozat miatt újraépülsz, és minden folytatódik tovább. 13 évesen ezt nem könnyű feldolgozni, de Madison egész jól boldogul. Démonokat cselez, munkát vállal a pokoli telefonközpontban – mert ők azok, akik a vasárnapi ebéd közben közvélemény kutatás miatt hívnak. Madison annyira jól marketingeli a poklot, hogy, hála neki, exponenciálisan nő a bentlakók száma. Közben azért kényszerül számot vetni az életén, és – sajnos vagy sem – ismerősökkel is találkozik. Vajon sikerül megértenie, miért is került ide? Meghallgatja őt a sátán valaha is?

 

Chuck Palahniuk örökre beírta magát a történelembe a Harcosok klubja című regényével, amiből kultuszfilm is készült 1999-ben. Egyedi stílusa, fanyar humora megosztó lehet, azonban semmiképpen sem érdemes kihagyni. A Kárhozott nem egy könnyű tiniregény, a 13 éves Madison története elgondolkodtatja az embert, a pokol ábrázolása zseniális, a cselekmény pedig úgy pereg előttünk, hogy nehéz letenni a könyvet. Azoknak ajánlom elsősorban, akik szeretik a különleges regényeket, nem vetik meg az iróniát, és elég jól bírja a gyomruk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr9313405767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása