Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Ilyen a varázsvilág igazi törzshelye
(Újra) Megnyílt Budapesten a Repülő Seprű Élmény és Varázs Kávézó

Cikkünk éppen a karantén-időszak előtt íródott, de örömmel jelentjük, hogy ez a csodás hely újra nyitva van, így ajánlónk aktuálisabb mint valaha, a benne lévő állítások pedig maradéktalanul letesztelhetőek!

2020-06-05_14_03_22-window.png
fotó: Bodor Viktória (Tusi Photography)

"Megvannak a kapcsolataink a varázslókkal."

 - ez volt az egyik első mondata Borbély Brigittának, a Repűlő Seprű Élmény és Varázs Kávézó társtulajának, ahogyan körbevezetett és elkezdett mesélni erről az igazán egyedi és mesebeli helyről. Ezt persze magamtól is rögtön észrevettem, egy ilyen helyet némi bűbáj nélkül nem lehet összerakni. A plafon alatt lebegő gyertyák damilokon lógnak, a Teszlek Süveg pedig elemmel működik, de ez mind lényegtelen, a Repülő Seprű ugyanis a maga fantasztikus atmoszférájával gyorsabban repít el Roxmortsba, mint egy Tűzvillám. Na de mi is ez a hely pontosan?

2020-06-05_14_01_00-window.png
fotó: Bodor Viktória (Tusi Photography)

A város legújabb, legmenőbb varázsvilág-tematikájú kávézója, ami nemrég nyílt meg, és éppen attól jó, hogy

nem egy Harry Potter fan-club,

hanem egy igazi, gondosan összerakott, legapróbb részletekig kitalált vendéglátóhely, ahova ha belépsz, akkor nem egy díszletben, hanem a Rowling alkotta világ egyik fogadójában érezheted magad. Vagy bárhol máshol a varázsvilágban. Ez a hely ugyanis például attól tud kiemelkedni a hasonló, könyves, filmes fandomokra épülő közösségi terek közül, hogy nem akar semmit lemásolni, nem címkézi fel magát, nem aggat magára egy márkát. Inkább csak merít egy nagy közös eszközkészletből, amit  mind ismerünk. Például ha egy csendesebb asztalt keresel a kávézó végében, akkor beülhetsz a sárkányok közelébe, akik persze a Harry Potter-széria fontos szereplői is, de ugyanúgy sok másik misztikus történetben is jelen vannak. A falakon ugyan feltűnik néha Sirius Black vagy Albus Dumbledore arca, de ugyanúgy sok másik varászlóé is. Sőt akár a te arcod is kint lehet, ha elég merész vagy hozzá!

2020-06-05_14_01_42-window.png
fotó: Bodor Viktória (Tusi Photography)

A tévében nem megy végtelenített ismétlésben a Tűz Serlege, sőt nincs is tévé, van viszont

morajló kandalló, amiből talán a következő pillanatban lép ki egy szomjas boszorkány.

És ha így tesz, akkor a legjobb helyre kerül, a vajsör ugyanis gondos kísérletezés eredményeképp egyedien édeskés mégis frissítő. Sőt, ha már italok, van még a vajsörnél is izgibb: a jól átgondolt és kitalált részletekre is remek példa az unikornis-limonádé. A kávézó vezetése heteken keresztül tesztelgette a megfelelő arányokat, hogy az összetevőket elegyítve kékből rózsaszínné váljon az ital. De a titkot, nem áruljuk el, próbáljátok ki!
Beszédes adat a hely fenntartóinak szemléletéről, hogy Roxmorts-i italkultúrában kevésbé járatos vendégek is megtalálhatják, amit keresnek, olyan remek sörök közül válogathatnak, amiket a városban csak néhány helyen kapni. 

2020-06-05_14_03_04-window.png
fotó: Bodor Viktória (Tusi Photography)

A Repülő Seprűben ugyanakkor nem csak enni és inni lehet. Az indulás óta eltelt időben egyre több a program, tematikus kvíz-estek, varázsló fellépések gondoskodnak az atmoszféráról, és a nyitás óta gyakorlatilag folyamatosan meglévő teltházról. A hatalmas érdeklődésről árulkodik, hogy a kezdetben használt foglalási rendszert hamar nagyobbra, stabilabbra kellett cserélni. A nyitvatartás pedig 4 napban állt meg, a maradék három ugyanis szükséges ahhoz, hogy minden háttérfolyamat precízen és megfelelő ütemben végbe tudjon menni. Ez kellett például annak a vendéglátóhelyhez mérten is szokatlanul igényes és profi kisfilmnek az elkészítéséhez is, amivel a facebook-on mutatkozott be a hely. 

2020-06-05_14_03_45-window.png

fotó: Bodor Viktória (Tusi Photography)


Ezek az adatok is az átgondoltságot és a taktikus tervezést mutatják, pláne úgy, hogy mint megtudtuk, a vállalkozás csak mellékes projektnek indult, amolyan hobbi-üzletnek még 2019 júniusában. Ez persze nem jelentette azt már akkor sem, hogy az ötletgazdák félvállról vennék a projektet, sokkal inkább azt, hogy nem tettek fel mindent egy lapra, de nem kíméltek időt és energiát annak érdekében, hogy sikerre vigyék ötletüket. Ez a hozzáállás pedig valóban sikert hozott, akkorát, amekkoránál nagyobbat nem is igen remélhet  ma egy vendéglátóhely Budapesten. Teljes joggal, mi is csak ajánlani tudjuk mindenkinek, aki a hangulat-gasztronómia-élmény tartományok közös halmazát keresi a városban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr5215517096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása