Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

5 dal, amely segít higgadtnak maradni

Tudod, hogy mit jelent a pánik? A pánik kétségbeesett rémület, amiben a menekülési kényszer felülbírálja a józan észt. Ilyenkor nem tartjuk be a viselkedési normákat, és az egyéni viselkedés sokszor függ mások viselkedésétől (köszönjük Wikipédia, ennél jobban most nem kell kifejteni).

b7e865fc4cc31f95073685dedc8668e2.jpg

 

Hogy mikor túlzott vagy indokolatlan egy pánikreakció, nem tisztem megítélni. Én csak arra vállalkozom, hogy bemutassak öt dalt, amely ha nem is tesz azonnal zen állapotba, talán segít rendezni a gondolataidat. Egész pontosan ezekről van szó: 

  1. Minnie Riperton - Les Fleurs
    Még bőven tartott a vietnámi háború, amikor megjelent ez a dal, a hippi korszak egyik zenei ékköve. Mint a legtöbb művészeti ágban a virág ebben a számban is a szeretetet, jókedvet és a reményt jelképezi. Erre most kifejezetten szükségünk van.

     
  2. Lykke Li - Dance Dance Dance
    Sokan nem tudjuk szavakkal kifejezni az érzéseinket, ilyenkor nincs mit tenni, táncolni kell. Akik rendszeresen táncikálnak otthon, azok tudják, hogy milyen jó feszültség levezető módszer. És ehhez még nem is kell kimozdulni a lakásból.



  3. Arctic Monkeys - Star Treatment
    Egy dal az elvágyódásról, fantáziákról és a zenekritikusok szerint a dalszövegírásról. Valóban nagyon jó lenne egy átutazni a világűrt, mint a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvben. Nekünk egyelőre az jutott, hogy azon tűnődjünk milyen zenét is játszhatna egy Martini Police nevű zenekar.



  4. Halász Judit (Weöres Sándor) - Sehallselát Dömötör
    A gyermekdalok csoportja nem egy feszültséget keltő számokat magába foglaló műfaj. Ne legyünk olyanok, mint Dömötör. Amit olvasunk, azt értelmezzük, amit nézünk, azt lássuk is meg. Aki rémhíreket terjeszt, a gondolkodás teljes hiányában cselekszik tipikus megtestesítője Sehallselát Dömötörnek, mi ne legyünk azok. Maradjunk tudatosan higgadtak.



  5. Kuflik - Sose együnk gombát reggelire
    Ezt egy második sör mellé ajánlom, még ha kicsit kakukktojás is, hiszen nem egy zeneszámról van szó. Na de a sztori! Különben is, van ennél megnyugtatóbb nyitógondolat? “Pompás nyári reggel volt. Az égen, mint egy óriási, jókedvű, pompás sütemény mosolygott a nap.” 

    Akik a társadalomhoz képest jobban érintettek a veszélyhelyzetben, azoknak kitartást kívánok. Ne olvassanak minden órában híreket, csak Kultúr Krimó cikkeket. Minden rendben lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr4515561376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása