Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Hogyan ismerkedjünk másokkal?
Igen! - Társasjáték

Egy magyar társasjáték, amely sikeresen félresöpri a műfaj korlátait, és egy jó társaságban megteremti az igazi club estet, ahol a legkülönbözőbb témák kerülnek a felszínre. Legyen szó a Marsra való költözésről, vagy arról, hogy szeretnénk-e hogy megennék-e minket ha szendvicsek lennénk, mindenről kiderül az igazság. Nem? Igen!

20200303-dsc_0407.jpg

Az Igen! társasjáték alapja 440 (!) állítás, amelyre a játékosok Igennel, vagy Nemmel válaszolhatnak.

Ezután meg kell tippelni, hogy a többiek milyen válaszokat adtak. A játék igazi sava-borsa a körök utáni beszélgetések jelentik. Miután egy-két parti után elsajátítottuk a szabályokat, azon kaptuk magunkat, hogy teljesen az adott témáról, vagy attól teljesen elrugaszkodva, elkezdünk beszélgetni. 

20200303-dsc_0367.jpg

Itt van a hangsúly: beszélgetni.

Az Igen! társasjáték képes arra, hogy az adott társaság saját ritmusában és mindenkinek a saját kényelme szerint félig kontrollált környezetben táptalajt adjon tartalmas beszélgetésnek. Olyan témák mentén, mint a szerelem, magány, kapcsolatok, vagy épp érdekképviselet. Persze ezeket a témákat csak burkoltan dobja be a kártyákon. Ha szendvics lennél, szeretnéd, hogy megennének? Kimész a moziból?

20200303-dsc_0410.jpg

,,Ha szendvics lennél, szeretnéd, hogy megennének?"

Győri Zoltán fejlesztette a játékot, aki gondolt a kisebbekre is, hisz a vannak olyan kártyák, amelyek nyakkendővel vannak jelölve. Ezek inkább felnőtteknek szólnak, de nyugalom, semmi extrém felnőtt tartalom nincs a kártyák között.

20200303-dsc_0382.jpg

Bár bele van építve egy pontozó rendszer, mi gyorsan elhagytuk, versengőknek nem is ajánlanánk a játékot.

A játék érdekes lehet új csoport számára is, de olyanoknak is, akik már ismerik egymást,

hisz gyorsan és könnyedén elmélyít kapcsolatokat. Remek forma, remek ötlet, amely egyszerű szabályaival könnyedén érthető, és gátlásoldó mechanizmusai is jól működnek.

VÉLEMÉNYEK ÉS ÉRTÉKELÉS:

A játék igazából nagyon egyszerű, a résztvevők hangulata, nyitottsága és közlékenysége teszi izgalmassá. De ezeket katalizálják a remek kérdések. Magával a játék kellékeivel eleve kevesebbet kell foglalkozni, amolyan vita/beszélgetésindító funkciója van.

Dani

Nagyon kedves és szórakoztató játék egy olyan társaságnak, akik szeretnék közelebb is megismerni a másikat, vagy épp csak egy jót szeretnének beszélgetni különböző témákról!

Benji

A játék által, megtudtam egy csomó új dolgot a barátaimról. Ráadásul jókat is beszélgettük. Hát kell ennél több?

Zoli

Nagyon ötletes gondolatébresztő, beszélgetés generáló játék. Van benne egy versenyfaktor, de ez teljesen feloldódhat menetközben, mert a lényeg a beszélgetés elindítása. Könnyedén és játékosan tud önismereti és társismereti folyamatokat elindítani. A többféle kérdéstípusnak köszönhetően játszhatják olyan társaságok, ahol a résztvevők régóta vagy egyáltalán nem ismerik egymást. Mivel elsősorban a beszélgetés elindítása és a gondolatébresztés a cél ezért minden egyes játék más-más élményt nyújthat. Ebből következik, hogy a játékosok hozzáállásának függvényében tanít odafigyelésre és nyitottságra.

Levi

Hosszú nyári estékhez kiváló. Olyan társaságban ahol több új ismerős van a legjobb választás.

Patrik

ÖSSZBENYOMÁS: 4,6
MEGJELENÉS, KIVITELEZÉS: 4
SZÓRAKOZTATOTTSÁGI FAKTOR: 4,6

A játékot a Játsz/Ma Társasjáték Kávézó kölcsönözte számunkra. Ha te is szeretnéd kipróbálni, vagy esetleg szívesen szemezgetnél a több mint 200 társast számláló kínálatukból, katt a lenti képre!

jatsz_ma_final_1080.png


A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr7815503004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása