Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Az idő fogságában
Időgép - Mystique Room / Kiszabaduló szoba

Ismét ellátogattunk a Mystique Room egyik kiszabaduló szobájába, ahol nem kevesebb volt a feladatunk, minthogy beindítsunk egy időgépet. A tét nagy volt, hisz nem csak a saját, de egy város lakosságának az élete is rajtunk múlt. De vajon sikerült-e a misszió, és ha igen, milyen élmény volt? Cikkünkből kiderül.

A kiszabaduló szobák nagy népszerűségnek örvendenek hazánkban, bizonyos források szerint, kb 150 szoba is fellelhető Budapesten.

A játékok alapvetése mindenhol ugyanaz: van egy adott szoba, ahonnét logikai feladványok mentén ki kell jutni többedmagunkkal. A különböző szobákat azonban tematizálják, így találkozhatunk horror, fantasy vagy akár scifi szobákkal is. 

untitled-6.jpg

A Mystique Roomnak szobáinak száma mára elég impozáns: összesen 8 szobát és két speciális láda feladványt vonultat fel a központ. A Kultúr Krimó szerkesztősége az Időgép rejtélyébe merült el... 

A játék története szerint Doctor Clarence Guinan Donnolly tudós időgépébe kerülünk bele. Sajnos a doki egy baleset során megállította az időt (ami tudjuk, hogy nem tesz jót a tér-idő kontinuumnak), így

ránk hárul a feladat, hogy újra beindítsuk a gépezetet a rendelkezésünkre álló 60 perc alatt, különben, ott ragadunk a semmi közepén.

untitled-12.jpg

Ahogy bekerültünk a szobába egyből szembeötlő volt az a hihetetlenül kidolgozott steampunk környezet, amely azonnal magával varázsolt. A fogaskerekek, a különböző elektronikai felszerelések, és a megannyi tárgy láthatólag nagy gonddal lett kiválogatva.

untitled-13.jpg

A feladványok a klasszikus kulcs-zár megoldások mellett tartalmaztak elektronikai megoldásokat is, amely izgalmas új színt hozott a játékmenetbe.

Mi négyen próbáltuk ki a szobát, és be kell vallanunk sokszor igazi kihívást jelentett: minden feladat logikus volt, ám sokszor próbára lett téve a képességeink. Épp ettől volt izgalmas! Ráadásul végleges elakadás esetén, egy külső játékmester rádiótelefonon segített az egyes megoldásokban. 

untitled-4.jpg

A játék előrehaladtával ezért igazi sikerélményeket élhettünk át, és egy két meglepetés és funkció láttán azért eléggé elképedtünk.

A szoba végére tényleg elhittük: ez tényleg egy időgép, amelyet, hogy elindítsunk, fel kell fedezni.

Azt pedig elárulhatom: mindig van egy meglepetés a következő lépés előtt.

untitled-2.jpg

Összességében remek élmény volt a szoba, így nagy örömmel ajánlom. Angol és magyar nyelven is elérhető, 2-8 fő között ajánlott, azért persze arra készüljetek, hogy ez nem a legkönnyebb szoba, így számos kihívást tartogat!

fb0.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr1215215990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása