Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Hamarosan indul a Hétrétország!
Egy legendás fesztivál az Őrségben, a természet ritmusával összhangban

Hétrétország tizennyolcadik alkalommal színesíti és gazdagítja az augusztusokat az Őrségben. Nincs harsány reklámja, nincs óriásplakát, híre szájról szájra terjed azok között, akik tartalmas kikapcsolódásra vágynak. Itt előfordul, hogy mást jelentenek a szavak és köztivál a fesztivál.
hazakazorsegben.jpg

Hétrétország programjában 2019. augusztus 10. és 20. között tíz napon át koncertek, filmvetítések előadások, beszélgetések szerepelnek, fellép többek között az Ivan & The Parazol, az Anna and the Barbies, a Neil Young Sétány, a Braindogs, Kiss Tibi & Vastag Gábor, Novák Péter és az Etnofon, a Syrius Legacy, Kollár-Klemencz László és a Kistehén Zenekar, HOBO, és nagykoncerttel készül az OMEGA.

interaktiveloadasok.jpg

Minden augusztusban kivételes közösség gyűlik össze az Őrségben, melynek tagjai a helyi lakosok, a fellépők és a látogatók. Az ő különleges összhangjuk, együttes lüktetésük adja Hétrétország igazi titkát, a megismételhetetlen közösségi élményt. Ennek hatására született meg egy új fesztiválkategória, a köztivál, a közösség és közvetlenség ünnepe.

„Az Őrség kultikus hely, ennek elfoszló nyomait érzékelheti, aki kellő figyelemmel tekint itt köl. Tizennyolc éve öltötte magára Hétrétország-köntösét, amelyben új mondandókat gyűjt a jövő fiataljai számára” – vallja Sülyi Péter, a „köztivál” névadója.

 

malomudvar.jpg

Az Őrségre jellemző a szeres településforma, ami egymástól elhatárolódó, dombhátakra vagy domboldalakra települt kis házcsoportokat jelent – ezek az úgynevezett szerek. A kis házak, műhelyek, tanyák ajtajai Hétrétországban tíz napra kinyílnak, a nyitott portákra belépve a látogatók helyi érdekességeket, értékeket, hagyományokat, mesterségeket, művészeti ágakat ismerhetnek meg, őrségi ételeket kóstolhatnak, élvezve a porták házigazdáinak vendégszeretetét. Ez a csoda egészül ki a lenyűgöző tájjal, zenével, színházzal, tánccal, találkozásokkal.

fb0.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr3414992002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása