Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Ezt érzi mindenki éjszaka

Tegye fel a kezét, aki nem csinált még olyat, hogy egy-egy párkapcsolati problémán ne gondolkozott volna éjszakákon át, akár hajnalig is. Aki most ilyen hangulatban van, ajánlunk a gyötrődéshez zenét is, nemrég megjelent Mark Ronson Late night feelings című albuma.

mark-ronson-late-night-feelings.jpg

A címadó dal instrumentális felvezetésével kezdünk, bemelegítésként tökéletes. Észre sem vesszük, és meghalljuk Lykke Li babahangú énekét, ahogyan ő is, mi is búskomoran fekszünk az ágyunkban, felteszünk magunknak egy csomó kérdést, hallgatjuk a csendet, és a csend is beszél hozzánk. Ehhez még videó is készült, nagyon funky!

Utána rájövünk, hogy hiába próbáltuk meg más valakivel megfeledkezni a fájdalmunkról, olyat, mint őt, úgysem találunk. Elkezd hiányozni, még akkor is, amikor az esetek többségében a legmagasabbról tett ránk.

Itt valószínűleg már elegünk lesz magunkból, és elhatározzuk, hogy majd ha esetleg ő keres, akkor majd talán szóba állunk vele, ennyit nem ér az egész. És ez is mennyire funky!

Aztán csak eszünkbe jut, amikor egy nagy veszekedés után szétváltunk, és nem lehet megbocsátani neki. Így vagy úgy, de kénytelen vagyunk összeszedni magunkat.

És eljön a pillanat - nem biztos, hogy aznap éjszaka -, amikor továbbmegyünk, jól érezzük és bátorítjuk magunkat, hogy az élet igen is szép. És ez a csúcs az albumon is:

Akinek ismerős a fenti szituáció, annak tetszeni fog az album. És annak is, aki ismeri a közreműködő zenészek legalább egyikét: Lykke Li, Miley Cyrus, Alicia Keys, Ilsey. A zeneszerzésben sem volt Mark Ronson egyedül: segített neki a Tame Impalatól Kevin Parker és pl. a Miike Snowból ismert Andrew Wyatt is.

És valóban igaz, hogy semmi sem tud úgy összetörni, mint egy szív, de egy ilyen albummal és az összeragasztás minden kis lépésének megélésével jobb lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr4514915152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása