Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Magyar rock a nemzetközi élvonalban
DLRM

Végre megjelent Magyarországon az a fiatal, vérbő rockzenét játszó csapat, akiknek dalai a nemzetközi porondon is méltó helyet követelnek maguknak!

A DLRM energiája és invenciózus zenéje arra késztette a külföldön sokat turnézó Firkin menedzsmentjét, hogy teljes mellszélességgel támogassa a zenekar a hazai és nemzetközi karrierjét. Az eddigi szakmai és közönségreakciók, illetve a zenekari tagok profizmusa alapján bátran kijelenthetjük, hogy az elkövetkező években sokat fogunk hallani róluk, amiért büszkék lehetünk rájuk!

dlrm_2_1.jpg

A DLRM zenekart 2014-ben alapította Budapesten Szabó Márton és Petróczi Ádám, azóta 2 kislemez illetve 1 nagylemez jelent meg tőlük. Körbeturnézták Európát, folyamatosan úton vannak a srácok, 2018 őszén pedig megnyerték a magyarországi NKA Hangfoglaló Program Induló Előadói versenyét.

2019 januárjában jelenik meg új albumuk SuckerPunch címmel, amelynek bemutató nagykoncertje február 6-án lesz Budapesten, az A38-hajón. 2018 novemberében kijött az első single, Should néven, amelynek klipjét a Lángoló Gitárok és Petőfi TV mutatta be. Az album keveréséért és mastereléséért a méltán elismert Nóniusz Gábor producer a felelős, a borító és az artwork Nóvé Soma munkáját dicséri. A dalok a zenekar életének sorsfordító eseményeit foglalják keretbe, erre utal a SuckerPunch cím is. A zenét Szabó Márton és Petróczi Ádám közösen írják, míg a személyes hangvételű, őszintén szókimondó szövegeket a frontember, Szabó Márton jegyzi.

A zenekar a SuckerPunch megjelenése után újra nagyszabású turnéra indul Európába, hogy minél több embernek eljuttassa azt a kifogyhatatlan energiát, amelyből mindenki örömmel meríthet. Aki szereti a Royal Blood, Queens of the Stone Age, Nirvana, The Vines, The Blinders, Kadavar zenéjét, íme, itt az újabb kedvenc bandája!

dlrm_3_1.jpg

DLRM klippremier

A DLRM-nek januárban jelenik meg új lemeze, a “Suckerpunch”, és most erről hallhatjuk az első single-t, “Should” címmel, melyhez a srácok egy ütős klipet is összehoztak. A Guy Ritchie filmek zenéit és hangulatát idéző szám

 a zenekar elmondása szerint nem szól másról, mint hogy mit kéne tenni a sok hülyeség helyett, azaz,

hogy még ha azzal a nehezebb úton is kell járnunk, lépjünk egyet előre, és adjuk át magunkat az élvezeteknek.

“Nem vagyunk mi a napkeleti bölcsek és nem is akarjuk megváltani a világot az eszmefuttatásainkkal, elég mozgalmas év áll mögöttünk minden téren és az utóbbi időben egyre inkább rájöttünk, hogy gyakorlatilag

a legtöbb probléma forrását az ember saját magának gyártja, hogy aztán probléma lehessen belőle és az jól lehúzhassa és rárakjon egy hatalmas ólommal teli hátizsákot mintha erre lenne szükség.

Miért? Miért keressük másokban a hibát, ha az egész folyamat bennünk indul, zajlik és végződik??

dlrm_1.jpg

Magunkkal kéne foglalkozni, hogy ne generálhassunk ilyen negatív tulajdonságokat önmagunknak.”-meséli Szabó Marci a zenekar frontembere.  A klipet a csapat ötletei alapján a romániai Iustin Surpanelu készítette, a forgatások pedig Budapesten zajlottak. A klipben egy malacfejű postás (ami utal a múltra és
a zenekar korábbi szakaszára) csomagot hoz a zenekarnak, melynek tartalma nem nyeri el a tagok tetszését,

és ezt Marci egy könnyed mozdulattal ki is nyilvánítja a nézők felé. A klipben a srácok törnek-zúznak, és ezzel egyetlen egy céljuk van: hogy jelképesen elpusztítsák az emberi problémaforrásokat.

“A klip pont olyan, mint mi: van egy konkrét elképzelés valamiről, amit fel is vállalunk, még ha megosztó is, de emellett a nagyrésze a dolgoknak a hülyéskedésről és zenélésről szól.”

dlrm_4.jpg

További információk:

 

Fontosabb események

- NKA Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának nyertesei (2018 ősz)

- Klipbemutató az új albumról - "Should" (2018 november)

- 2. album megjelenése 2019 január 16.: "Suckerpunch"

- 2. album lemezbemutatója: 2019 február 6. - A38 (előzenekar: Ifi)

Korábbi interjú:
https://www.rockbook.hu/hirek/cel-folyamatos-fejlodes-ugy-hogy-kozben-baromi-jol-erezzuk-magunkat-interju-dlrm-zenekarral

Facebook                           

Instagram                          

Spotify

Új dal – klip

Új lemez – stream
(zárt, megjelenésig csak újságíróknak!)

Web

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr6114574822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása