A MANU+ pizzériázó elhoz végre az Astoriai gyros-meki-kínai szentháromságba valami olyan gyorskaját, ami nem csak minőségi alapanyagokból készül el, de egészen Itáliába röpíti az embert!
A Pizza Manufaktura kézzel nyújtott római pizzáit már élvezhetjük évek óta a Lónyai utca 9. alatt, de most megnyitották második üzletüket az Astorián, a Múzeum krt. 7.-es szám alatt, a könyvudarban. A hangulatot már az első pillanatban megalapozzák: a bájos csalogató tábla, a bejáratnál függő hatalmas olasz térkép mind-mind jelzi, hogy itt bizony egyedi élményben lesz részünk. Párjával ellentétben itt nápolyi pizzákat kóstolhatunk meg!
A srácok nem cicóznak: a lehető legtöbb alapanyagot olaszországból hozatják, úgy mint a paradicsomszósz, a liszt, a szalámik, de a sütő is onnan származik. A nápolyi pizzák fő jellegzetessége, hogy 500C° fokon sül, a tészta is sokkal egyszerűbb, hisz nagy víztartalommal bír.
Mindenképp ajánlom a tradiconális pizzáikat, de aki kukorica-ananász feltételekre vágyik, az rossz helyen jár. Az amerikai zsáner nincs jelen, de miért is kéne? A kis iskolaszékek, az őszintén lelkesedő laza szakácsok és kiszolgálók, és a báj ami a helyből árad igazi kuriózommá teszi a helyet.
Fotó: Széman Csaba
Jó látni, hogy a fast food vonalon a pizzák is erősítenek nem csak a hamburgerek. Mindenképpen nézzetek be a frissen nyitott helyre, garantálom megéri.
Neked melyik a kedvenc pizzériád? Válaszod írd meg kommentben!
További információk:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.