Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Világturnék Dunaújvárosban
6 dal, 6 nap Rockmaraton

overkill.JPG

Ahogy korábban már beszámoltunk róla itt, idén is megrendezésre kerül Dunaújvárosban a lassan harmincéves Rockmaraton fesztivál.

A július 9-ei időpont vészesen közeleg, testi és lelki felkészülést is igényel az egyhetes maratoni tivornya. Aki még nem döntötte el, milyen koncertekre is menjen, annak összeállítottam egy kis ajánlót az általam legkedveltebb külföldi fellépőkből, hogy meghozza a kedvetek a messziről jött emberek zenéjéhez.

Július 9., Hétfő

Akik a 0. napon érkeznek, már azoknak is lehetősége van a muzikális felüdülésre a sátorállítás után (erősen ajánlott még józanul nekiesni ennek a macerás feladatnak), ugyanis a Barba Negra színpadon délután fél háromtól egészen hajnal kettőig összesen 10 zenekar üdvözli a fesztiválozókat. Ezen a napon csak magyar fellépők várhatók, így könnyebb együtt énekelni velük a fülbemászó dalokat. A Központi Hatalom könnyed punk zenébe csomagolt naturalista lírája általában olyan személyeket vesz célba, akik ilyetén alázása kifejezetten élvezettel tölt el, de tudjuk, hogy ezek a személyek mind fiktívek, UGYEBÁR!

Július 10., Kedd

Aki szereti  a thrash-t, annak este a Hammerworld Nagyszínpad előtt a helye, ugyanis 21:10-kor az amerikai Overkill lép fel. Az 1980 óta aktív zenekar nem először jár Magyarországon, felejthetetlenül látványos koncerteket adnak. Reméljük, az énekes Bobby Blitz nemcsak karcos énekét, de jellegzetes nevetését is hallatja majd. Az Overkill után pedig egyből a Cannibal Corpse tépi le a fejeket, úgyhogy akinek nincs akkora nyaka, mint Corpsegrindernek, az rendesen melegítsen be!

Július 11., Szerda

A power metal kedvelőinek Az Orden Ogan, majd a Powerwolf érkezik külföldről, és este 9-től játszanak a Hammer Színpadon, de én ekkor várhatóan a svéd Dr Living Dead crossover thrash banda koncertjén fogok összetörni, aztán már csak a Brujeirán kell életben maradnom, hogy aztán másnapra erőt gyűjtsek.

Július 12., Csütörtök

A név- és sűrű tagcserék ellenére immár 30 éve aktív Crowbar is tiszteletét teszi nálunk csütörtök este, hogy egy kis nyúlós-darálós sludge-dzsal mozgassa meg a tömeget. Ezzel egyidőben kezd a Madball a Hammerworld Nagyszínpadon, majd rögtön utána a Sick Of It All, mindkét banda a hardcore punk New York-i képviselője.

Július 13., Péntek

Pénteken szinte egész nap fekete mise lesz a Szurkolók Az Állatokért Színpadon, ezt majd kompenzálom egy vasárnapi katolikus szentmisével, de addig is muszáj látnom a Carpathian Forest és az ikonikus Tormentor fellépését. Előttük a magyar Malediction, a Perihelion, a Christian Epidemic, a lett Skyforger, és a szintén magyar Sear Bliss segít a ráhangolódásban, ebben a sorrendben. Masszív félnap lesz, és ez még csak egyetlen színpad felhozatala!

Július 14., Szombat

Az utolsó estén a symphonic blacket, atmospheric, gothic, progressive, és még megannyi stílusjegyet kiválóan ötvöző svéd Tiamat dalaira ringatózhatnak az érdeklődők, és megvárhatják a The 69 Eyes-t ugyanott, vagy folytathatják a hollandok „ős” metal zenekarával, a ’87-ben elsők között alakult doom-os death-t csapató Asphyx-szel.

Let Them Doom You To Death!

Jó szórakozást kívánok a cikk listájának hallgatásához, és másfél hét múlva az élő koncertekhez is!

2018.07.09. és 14. között ne a szökőkútnál legyetek ötkor, hanem a Szalki-szigeten!

www.rockmaraton.hu

Te melyik koncertet várod a legjobban?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr3014079855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása