Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Bűntény a Dunán
Fiala Borcsa

bunteny.jpgBona Peti egyáltalán nem hétköznapi fiú. Például hány gyerek mondhatja el magáról, hogy egy hajón lakik a Dunán? Aztán ott van még az anyukájától kapott öröksége, hogy megálmodja a jövőt – bár néha az álom annyira kuszára sikerül, hogy igen nehéz megfejteni.

Peti az apukájával kettesben éldegél, az anyukája még gyerekkorában meghalt. A napjai elég magányosan telnek, mígnem egyik nap két új osztálytársat is kap: Veréb Mártont és Veréb Móricot. Marci és Morci, a Veréb-ikrek Peti legjobb barátai lesznek, és immár hármasban járnak felfedező útra iskola után a Kecskés szigetre, ahol Miklós bácsi, az öreg őr és két kutyája, Gyilkos és Zsuzsi laknak. Kalandozásaik során megismerkednek Mirivel is, a néma kislánnyal, aki a szeme összehúzásával vagy az orra fintorgásával is kész összetett mondatokat tud elmondani. Egy nap aztán igen különös dolog történik – egy holttestet találnak a Széltoló Szöszi étterem előtt, ahol Peti papája dolgozik. A fiúk és Miri persze rendkívül izgalmasnak találják a dolgot, és mikor szépen lassan véletlenül belekerülnek a történések sűrűjébe, nincs más választásuk, minthogy ők maguk kezdjenek el nyomozni.

Fiala Borcsa igazi kisiskolásoknak való kalandregényt írt, ami tele van rejtéllyel, izgalommal, és humorral. A karakterek szinte kilépnek a könyvből, a stílus pörgős és vicces, a cselekmény izgalmas és összetett. Imádtam Morci félresikerült szólásait, közmondásait, és nagyon tetszik, hogy a végén egy kis tesztet is csináltak a gyerekeknek. A kis csapat tagjai remekül kiegészítik egymást, én nagyon szerettem olvasni. Ajánlom mindenkinek, de főleg 8-14 év közöttieknek. Aki még tenni szeretne valamit a fa alá, ez remek ajándék lehet.

fb0.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr1113509489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása