Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Decemberi programajánló

Ha szeretnéd a bejgli hegyeket és a kötelező karácsonyi látogatásokat oldani egy két szuper programmal, jó helyen jársz! Összegyűjtöttünk most neked öt

A megszokás szülöttei

 2.png

A Trafó aktuális, “A megszokás szülöttei” című kiállításán Neringa Černiauskaitė (1984) és Ugnius Gelguda (1977) által alkotott Pakui Hardware művészpáros legújabb művei láthatóak. A nem-organikus munkásosztály-felé fordultak, azon automatizált, ugyanakkor egyenruháik révén mégis organikusnak-tűnő hibridekre, amelyek emberi és gépi tulajdonságokat, gesztusokat ötvöznek és így alkotnak meg egy még ismeretlen átmeneti fajt, aminek fém teste és védőruhái alkotnak egy szintetikus egészet.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

 

 

Royal Opera House - A Diótörő

 

Egy kislány varezserővel bíró ajándéka fantasztikus karácsonyi kalandba keveri tulajdonosát ebben a Csajkovszkij pazar librettójára komponált, csodálatos klasszikus balettben.

Az ifjú Clara szenteste guggolva játszik kedvenc ajándékával, a diótörővel. A titokzatos varázsló, Drosselmeyer alig várja, hogy teljesen elkápráztassa egy mesés kalanddal! Miután legyőzte az Egérkirályt, a diótörő Clarával együtt elutazik a Hó birodalmába, az Édességek birodalmába, ahol Cukrozott Szilva tündér csodálatosan gazdag táncbemutatóval szórakoztatja őket. Hazaérve Clara meg van róla győződve, hogy csak álmodta az egészet.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Queen: Hungarian Rhapsody - Live in Budapest 1986

 

A Queen legendás, 1986-os budapesti koncertjéről készült filmben a koncert teljes felvétele mellett az együttes budapesti tartózkodása során készített jelenetek is vannak, például a megérkezés Budapestre szárnyashajóval, szentendrei és budapesti séták, gokartozás a Hungaroringen. A digitálisan felújított kép és hang, valamint a kísérő dokumentumfilm fantasztikusan adja vissza a koncertet és előkészületeit: „Rendkívüli idők az együttes történetében” – fogalmazta a bemutatóra kiadott közleményében Brian May gitáros és Roger Taylor dobos.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

 fb0.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr2313472103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása