Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Recirquel Újcirkusz Társulat: Párizs Éjjel
Müpa

A Recirquel Újcirkusz Társulat egyedülálló módon Magyarországon is meghonósította az újcirkusz műfaját. Nincsenek állatok, giccses piros krumpliorrú bohócok, de helyette van ének, tánc, erotika és színészet! A MÜPA színpadán megtartott Párizs Éjjel c. előadásán jártunk.

_mg_4658.jpg

Szerintem mindannyiunkban él egy markáns kép a cirkuszról. Elefántok, majmok, bohócok artisták és levegőben röpködő habos torták... A Recirquel nem csak, hogy félretolta a hagyományos cirkusz számos elemét, de felvéve az újcirkusz adta lehetőségeket meg is reformálta azokat.

A társulat első fellépése és alakulása, a 20. Szigethez köthető vissza, amikor is felkérést kaptak egy előadás létrehozására. Az előadást követő óriási siker egyértelművé  tette a társulat számára: folytatniuk kell!

_mg_4726.jpg

Később elkészítették a Müpa valamint a Budapesti Tavaszi Fesztivál felkérésére a „Cirkusz az Éjszakában" c. darabukat, majd meghívást kaptak egy oroszországi turnéra! A csapat azóta bár bejárta Szerbiát, Franciaországot és számos magyar színpadon is tiszteletét tette!
.
NÉZD MEG RÖVID VIDEÓNKAT AZ ELŐADÁSRÓL!

youtube.png
A Párizs Éjjel c. előadás fantasztikus volt! Mind a jelmezek, mind a zene kellően megalapozta a hangulatot. Az előadás nem ért véget a színpad határánál, a társulat tagjai nem egyszer a közönség sorai között muttatták be lélegzetelállító mutatványaikat.

NÉZD MEG GALÉRIÁNKAT AZ ELŐADÁSRÓL!
Fotó: Ságodi Szabolcs

Egy pillanatra minden néző az érzéki harmincas évek perzselő varietévilágában érezhette magát. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Recirquelt, átformálja a cirkuszról és talán az élő szórakoztatásról kapott képünket!

További információk:

Recirquel honlap
Recirquel facebook

hirlevel.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr288729418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása