Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

5 dokumentumfilm amit látnod kell

A dokumentumfilmek által, számos érdekes témát megismerhetünk. Remek belépő lehet egy-egy ilyen film, ha meg akarunk ismerni egy témát, de nem tudjuk hol is kezdjük. A következőkben kiválasztottunk öt olyan filmet, amit szívesen ajánlunk nektek!

aka_szerelempatak_039_nol_nagykep.jpg

Szerelempatak

A szexuális élet nagyon hosszú ideig teljes tabunak számított. Sós Ágnes rendezésében készült filmben lévő idő szereplők most még is teljes őszinteséggel beszélnek intim élményeikről és tapasztalataikról. A sokszor megmosolyogtató pillanatok mellet, igazán komoly kérdések is felmerülnek. Van-e öreg korban szexuális élet? Mindenkinek kijár az élvezet? Összességében a szerelempatak az egyik legszívmelengetőbb magyar dokumentumfilm amit valaha láttam. 

tumblr_npmyoxxpw21qizhceo1_500.gif

Lugosi Béla, a bukott vámpír

Lugosi Béla az egyik legnagyobb magyar hollywoodi sztár volt. Karrierje csúcspontjára akkor került amikor a elvállalta a méltán híres Dracula szerepét. Az álomgyár ezután beskatulyázta ebbe a szerepbe. Egy idő után azonban a vérszívó szerepe már nem hozott félelmet az emberek szívébe, így már inkább komikumokban próbálta keresni útját Lugosi. Sajnos a szakmai nehézségek mellett a drogfüggősség is megnehezítette életét. Ő volt egyébként az első sztár aki nyilvános felvállalta problémáját és egyben önként bevonult elvonóra. 

key_art_super_size_me.jpgSuper Size Me

Egy dokumentumfilm arról, hogy mit is tesz az emberi testtel a végtelenségig fogyasztott gyorsétel. A végén már több drámai pillanattal rendelkező film remekül bemutatja a túlzásba vitt fogyasztásnak a veszélyeit. Hihetetlen negatív változásokon megy át a kihívás során az emberi test. Örömteli pillanat, amikor a főszereplő vegetáriánus felesége a végén szinte sugárzó örömmel szolgálja fel a zöldségekből készült ételt. 

maxresdefault.jpgAz emberiség jövője: Az utolsó óra

Leonardo DiCaprio a szócsőve annak a számos tudósnak, akik szerint nagy bajban van a föld. Az emberek által folyamatosan növekvő szennyeződések, amelyek pusztítjuk a levegőt, a földet és a levegőt lassan felemésztenek minket. A lassan kétszáz éve tartó ipari fejlődés következményei beláthatatlanok. Remek film, amely után kétszer is meggondoljuk, hogy hova dobjuk a szemetet!

overdose_loverseny_zsoke-e1361641981599.jpgOverdose – Vágta egy álomért

Overdose, a magyar csodaló! Hihetetlen, de egy magyar acélkereskedő cuspán 2000 guinea-t fizetett ezért, az akkor még teljesen átlagosnak kinéző csikóért, aki később a világ legjobb lovai körébe avanzsált. A remény testesült meg ebben a lóban, mögötte pedig számos nemzeti és üzleti érdek fonódott össze. Az egyik szereplő a filmről: „Ebben a filmben számomra igen sok könnycsepp és felülmúlhatatlan sok boldogság is van! Tanulság nincs, ez az élet.”

***

Elindult a youtube csatornánk, nézd meg az első videónkat!

fb0.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr928718912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása