Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Budapest Jazz Club

A Budapest Jazz Club nyolc éve nyitotta meg kapuit, és azóta folyamatos sikernek örvend. A sokszor világsztárok nevével fémjelzett éjszakák mellett fiatal zenészek is helyet kapnak a színpadon, talán ebben rejlik a hely sikerének titka!
img_7968.JPG

A club régen a Múzeum utcában volt, de mára átköltözött a Jászai Mari Tér mellett lévő Hollán Ernő utcába. A korábban moziként funkcionáló épület termei és kialakítása remekül megfelel a jelenlegi igényeknek: a remek akusztika mellett az ember karnyújtásnyira lehet egy-egy világsztártól, ami igen bensőséges hangulatot eredményez.

Hihetetlen, de egy évben körülbelül 500 koncertet adnak a falak között, ami tényleg elképesztő. A világsztárok mellett helyet kapnak számos zenei iskolai növendékei is, valamint különböző tehetségkutatókat is itt rendeznek. 

img_80982.JPG

Látogatásunkkor Else Valle énekesnő lépett fel, Wimand Gábor (ének, szaxofon, fuvola), Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Babos Gyula (gitár), Orbán György (bőgő) és Kőszegi Imre (dob) közreműködésével. Már a rangos névsor is biztosíték volt arra, hogy fantasztikus előadás lesz. A színpadon az énekesnő kitörő életszeretettel és energiával azonnal meghódította a közönségét. Hihetetlen milyen szinergia volt az előadók között, szinte egy testként lélegeztek. 

Else Valle kubai származású énekesnő. Karrierje elején a legrangosabb havannai zene iskolát elvégezve, hamar a kubai fesztiválok színpadjain találta magát. Alapvetően keveredik ének stílusában a tradicionális és kortárs elemek.

img_8131.JPG

De a hely nem csak a fülünket, hanem a gyomrunkat is kényezteti! Egy nemrég történt fejlesztésnek hála a BJC-ben már különböző snackeket, ételeket is megkóstolhatunk, ha esetleg megéheznénk egy jó kis jamm session alatt. Az étlapon olyan ínyencségek szerepelnek mint a mézes-chilis csirkeszárnyak tejfölös mártogatóval, vagy az almás kacsaburger, steakburgonyával. 

KATT A FENTI GALÉRIÁRA A KÉPEKÉRT!

Fotó: Ságodi Szabolcs

A Budapest Jazz Club habár bizonyos szempontból rétegzenét kínál, de mindezt remek környezetben és könnyen emészthető módon teszi elérhetővé a nagyközönség számára. Mindenkinek érdemes egyszer ellátogatni a helyre, hisz elérhető helyen és árakon hallhatnak az ínyencek és a nagyközönség is fantasztikus zenészeket mindössze karnyújtásnyira, élőben. 

***

További információk:

Budapest Jazz Club

A Jazz rövid története

A club főtámogatója:
Alerant Informatikai Zrt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr128168724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása