Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

5 hely, amit nem szabad kihagynod pénteken!
Kocsma Mustra

Budapest jó ideje kezd átalakulni egy igazi party fővárossá. Sorra nyílnak a népszerűbbnél népszerűbb helyek, a turisták csak özönlenek, és sokszor az ember fel sem fedezi a kisebb, távolibb, ám de annál hangulatosabb kis krimókat... Az alábbi cikkünkbe most 5 olyan helyet ajánlunk, amelyet mindenképp érdemes meglátogatni! (a helyek abc sorrendbe kerülnek bemutatásra)

img_5402.JPG

Gólya - Facebook

A Gólya udvarba már kapolcsi Művészetek Völgyében beleszerettünk! Szerencsére a franchise Pesten is képviselteti magát, a Bókay János utca 34. alatt.  Belépésünkkor mintha csak újra a kis faluba lépnénk: a krimó jellegzetes romos és szedett-vedett kialakítása miatt egyből úgy érezhetjük, hogy ilyen az igazi szívből jövő romkocsma. A nemrég kibővített térrel igazán tágas a hely, amire szükség is van a vendégek hada miatt. A rendszeres programok mellett a diákbarát fogyasztási árak és a telt ház teszi kötelezővé ezt a helyet!

img_5564.JPG

London Stone Pub - Facebook

Az angliai pubok hangulatát akarta felidézni a London Stone Pub és igencsak sikerrel járt! A belső kialakítás a szűkös hely ellenére egyből magával ragadja a hangulat az ide betérőt. A mini autó gyűjteménytől kezdve, a csak itt megtalálható sör különlegességeken át számos relikvián megakadhat a szemünk. A kedves családias hangulat mellet, remek kikapcsolódás lehet, ha már unjuk a romkocsmák tömegét és egy ízig-vérig britt hangulatú pubra vágyunk... 

img_5455.JPG

Marionett - Facebook

Az Élesztő egy leányaként is tekinthetünk a fél éve nyílt Marionettre. Nagyon jellegzetes a belső kialakítás, amiben a fa, a kötelek, valamint a fém dominál. A sör kicsapolásában a marionett bábuk is segítenek, ami csak tetézi a hangulatot. A remek kézműves sörök közül mi leginkább a Távoli galaxist és a Stari Szilvát ajánljuk, mindegyik remek ínyencség! Ráadásképp a Marionettben nem csak a sörök, hanem a kiszolgálás minősége is magas!

img_5619.JPG

STart Craft Beer Bar - Facebook

A STart Craft Beer Bar a Szimpla mellett található, így remek kiindulási alap lehet egy jó kis alapozásnak. A helyen közel 25 kézműves sör mellett olyan különlegességek is helyet kapnak mint a forralt sör. A pult mögött dolgozók egy perc alatt megfogják a vendégeket, igazán őszinte a kedvességük. Emiatt mi magunk is nem egyszer ott ragadtunk már pár whisky-colára!

img_5541.JPG

Wichmann söröző - Facebook

Wichmann Tamás világbajnok kenukozó 1987-ben hozta létre akkor még Szent Jupát néven a kocsmát. A helyet semmilyen cégér vagy tábla nem jelzi, csupán az ablakon át szűrődő fény valamint az előtt álló mámoros vendégek jelzik, hogy bizony, odabent egy igazi kis krimó működik... A megnyitás óta nem igazán változott semmi a kocsmában, így könnyen érezhetjük a nosztalgiát a zsigereinkben.  Mindenképpen érdemes megkóstolni a legendás rántott húsos szendvicset, valamint egy pillanatra elidézni a falakon lévő képeken, amelyek a régi idők nagy pillanatait idézik fel. 

Tovább képek a lenti galériában!
Fotó: Ságodi Szabolcs

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr808063972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása