Kultúr Krimó

Kultúra, csak lazán!

Mi történik ha keverjük a színházat a cirkusszal?
Mi történik ha keverjük a színházat a cirkusszal?

A világhírű Recirquel Újcirkusz Társulat legújabb produkciója bemutatja a nagybetűs EMBERT. A My Land c. produkció nem kevesebbet tár fel a nézőnek, mint a legősibb ösztöneinket és érzékeinket! Mindezt teszi az újcirkusz és a színház eszközeivel.

Vági Bence ezúttal hét virtuóz ukrán vendégművészt kért fel egy új, formabontó újcirkusz-előadás megalkotására. Az eredmény teljes mértékben lenyűgöző. Teljesen eltér az előadás ritmikája és ...

Kiderült milyen izgalmat tartogat az orosz sztyeppe
Kiderült milyen izgalmat tartogat az orosz sztyeppe

Imádom a családi padlásunkat! Bármikor felmegyek, mindig kezem ügyébe akad egy-egy régi kincs. Legútóbbi expedícióm során vagy két tucat könyvvel tértam vissza a földszintre, és köztük volt egy Csehov elbeszélés gyűjtemény, az Aludni szeretnék. Ebben a kötetben volt szerencsém találkozni az író zsenialitásával, amelyet talán legjobban a A sztyepp írásában érhettem utol. 

A történet középpontjában egy kisfiú áll, aki együtt utazik az orosz ...

10+1 dal a teáról
10+1 dal a teáról

...ha már ennyi kiváló zenész írt róla dalt.

A teának elnevezett italt a teacserje szárított leveleiből vagy rügyeiből főzik. Rengeteg variánsa, íze, és számos élettani hatása miatt az egész világon töretlen népszerűségnek örvend.

A teázás gyakran társasági esemény, de tulajdonképpen bármikor nyugodtan ihatunk egy csésze (bögre, kancsó, kanna) teát. Kávé helyett, ha esik, ha fúj, délután 5-kor, ha megfáztunk, ha pihenni vágyunk, egy sütemény ...

Egy vérszívó leszbikus lány a viktoriánus korban
Egy vérszívó leszbikus lány a viktoriánus korban

covers_138816.jpgA Múzeum körúti antikvárium sor lassan nyomorba dönt: jobbnál-jobb régi könyvek egész hada várja itt az olvasni vágyókat, és egy kis szerencsével igazi kincsekre is lelhetünk. A nemrég befejezett Fogadó a Repülő Sárkányhoz is igazi égkő! Sokan az írót, Joseph Sheridan LeFanut  (1814.08.28. – 1873.02.10.) az ír Edgar Allan Poe-nak is tartják. A kötet 7 gótikus novellát, kisregényt tartalmaz.

Az író remekül kísérletezik a kísértethistóriák és a ...

És Te mit hallgattál tegnap?
És Te mit hallgattál tegnap?

2018. október 2-án megnyílik “És Te mit hallgattál tegnap?” c. kiállítás, amelyen bemutatásra kerülnek Sándor Eszter és Sándor Gyöngyvér képei.

A kiállítás este 18:00 órakor veszi kezdetét Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zenei Gyűjteményben. A megnyítón többek között fellép a  A Pax et Bonum Kamarakórus tagjaiból alakult Ad Hoc Kvartett, valamint  Benkő Péter zongora játékát is hallhatjuk. Az estet Mészáros Zoltán a lap főszerkesztője ...

Újabb rekord született Tokaj-hegyalján
Újabb rekord született Tokaj-hegyalján

4 nap, 17 borászat, 1 pálinkafőzde, 9 programhelyszín és közel 100 program várta a látogatókat az idei Kerekdomb Fesztiválon, ahol megdőlt az eddigi nézőszám rekord. Csütörtöktől vasárnapig több mint négyezren vettek részt a koncerteken, a teltházas színházi előadásokon, filmvetítéseken, irodalmi és gyerekprogramokon.

_mg_1978.jpg

Az idei évet a Kiscsillag és a Miskolci Szimfonikus Zenekar nyitotta, legtöbben a Csík Zenekar, a Vad Fruttik és a Péterfy Bori and Love ...

Lehet még nyitott színházat csinálni?
Lehet még nyitott színházat csinálni?

A színházi világ sokak fejében egy zárt alkotóműhelyként létezik, ahová csak képzett szakemberek léphetnek be. Pedig egyre több lehetőség van ma már arra, hogy a dráma adta lehetőségeket mindenki átélhesse. A Fórum Társulat nemrég kezdte hatodik évadát, és céljuk minél több emberhez eljuttatni azt a csodát, amit a színjátszás tartogat. Montvai Hannával, és Kardos Szásával, a társulat trénereivel beszélgettünk!

fl5a5570.JPG

Montvai Hanna és Kardos Szása a ...

Egy japán festő az V.kerületben
Egy japán festő az V.kerületben

Az V. kerület közepén található egy kis műterem a Macska Homloka, ahol egy japán lány dolgozik. De ki ő, és hogyan keveredett Magyarországra? A magyar és japán gyökerekkel egyaránt rendelkező Révész Anna festőművésszel beszélgettünk életéről, munkásságáról. 

Tudn á l mes é lni magadr ó l?

Révész Anna vagyok, az édesapám magyar, az édesanyám japán. Tizenöt éves koromig Gifu-ban éltem egy hegyes vidéken. Az Ontake nevű jelentős szent hegy ...

Mi is zenéltünk Bowie-val! - 6 magyar zenész külföldi sikerekkel
Mi is zenéltünk Bowie-val! - 6 magyar zenész külföldi sikerekkel

tinmac.jpg

A történelem viharai a szélrózsa minden irányába, de főleg nyugatra sodorták honfitársainkat, akik láthatóan megállták a helyüket, hiszen mindenkinek van kint rokona, ismer magyar hírességet, és tudjuk, hogy még Jézus is magyar volt... Megint igaz a mondás, hogy minden rosszban van valami jó, ugyanis -néhány kivételtől eltekintve- itthon biztosan nem értek volna el ekkora sikereket, amiket így önkényesen a magunkénak is érezhetünk származási alapon.

...

Ilyen volt Arctic Monkeys a Szigeten
Ilyen volt Arctic Monkeys a Szigeten

A tegnapi időjárást egy fesztiválozó sem érdemelte meg, viszont a kárpótlásról tökéletesen gondoskodott az Arctic Monkeys.

arctic-monkeys-on-colbert-2018-billboard-1548.jpg

Meghallhatta az időjárás Csiszár Virág gondolatait azzal kapcsolatban, hogy a Sziget fesztivált a Glastonburyhez hasonlítják. A kellemes nyári délután pillanatok alatt fordult át egy saras Glastonbury estébe. Bár Budapesten voltak a Majmok, otthonosan érezték magukat a Szigeten nemcsak a több szempontból is angol körülmények miatt.

...

nbnevtelen-3.png

Utolsó kommentek

youtubelogo.png

Partnereink:

 forum_tarsulat.png18494-kerekdomb-fesztival.jpgrm18.jpg856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png
evernessfesztival-nagylogo-color-rgb_1.png

 

13310608_1217759771598054_1826476324679507351_n.png

Blog ajánló:

21192697_1396015700516580_3852196120455420494_n.png

 

tomegir.png

 

 

22046773_1874939385856143_161284196468835608_n.png

 

bloglogo.png