Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

,,A Kultúr Krimó már nem csak egy blog, hanem egy szervezet" - Interjú Mészáros Zoltánnal

facebook_1.png
Idén 2 éves lett a Kultúr Krimó, és ezen alkalomból egy interjúsorozattal kedveskedünk nektek a héten. Az alanyok ezúttal mi vagyunk, maga a Krimó szerkesztősége! Kalandozzatok velünk a kulisszatitkok szövevényes ösvényein, és tekintsetek bepillantást a bloggerek izgalmas életébe!

Mészáros Zoltán a Kultúr Krimó alapítója, és főszerkesztője. Hogy indul el egy blog, mi élteti hétről-hétre? Vajon milyen kihívásokkal szembesül egy szervezet a növekedés során? Egyáltalán miről szól ez az egész? Interjúnkból kiderül!

Hogyan alapítottad meg a Kultúr Krimót?

Az írás mindig is az életem része volt. Már általános iskolában is én csináltam a suliújságot! A későbbiek folyamán számos blogot elindítottam, de ezek mind útkeresések voltak. Aztán elkezdtem egy könyv kritikai blogot, a Könyvjelzőket, ami mind formailag, mind szemléletmódban a Krimó elődjének tekinthető. Nagyon izgalmas volt az élmény, hogy az elolvasott történeteket egy kritika formájában feldolgozzam, sőt utána publikáljam is. Rengeteg lehetőség mellett azonban szembesültem a ténnyel, hogy csak a négy fal között, egyedül teszem mindezt, miközben odakint a nagyvilágban annyi kaland és érték rejlik. Ezen kincsek felfedezése miatt indítottam el a Kultúr Krimót. Két éve még álmodni sem mertem, hogy mára idáig eljutunk!

space2.png

Alapító, főszerkesztő

...és mi is történt Kapolcson?

A Művészetek Völgyében rendeztük meg először az első nagyobb eseményeinket. Izgalmas kihívást jelentett a Kultúr Krimó szemléletének és működésének az átültetése élő előadásba. Az egyik alkalommal Kristóf Szabolcs Középkori hagyományörzővel beszélgettem, a másik alkalommal pedig Bicsérdi Ágnes Lookréciával merültünk el a divat világában. A visszajelzések megerősítettek abban, hogy a jövőben is kell rendeznünk eseményeket!

Volt egy novellaíró versenyetek is.

Igen, az Aranypenna novellaíró pályázat az egyik legnagyobb sikerünk közé tartozik. Közel 100 írás érkezett be, ami teljesen elképesztő. A jobbnál-jobb írások között nagyon nehezen tudtuk kiválasztani a legkiemelkedőbb hármat. Az átadó is nagyon jól sikerült, a Hadikban rendeztük meg. A hely egyébként belopta a szívembe magát!

_mg_3854.jpg

Kristóf Szabolcs középkori hagyományőrző a Kultúr Krimó előadásán 

Mi jelent most számodra a legnagyobb kihívást?

Egyfelől megváltoztak a feladatok. A Kultúr Krimó már nem csak egy blog, hanem egy szervezet, amely menedzsmentet igényel. Először ezzel elég nehezen azonosultam, de azt hiszem mára eléggé belerázódtam. Szeretném finomhangolni a belső értékeket és célokat, hogy tisztán és ön azonosan tudjon fejlődni a Krimó. Fókuszban van most nálam a közösség kialakítása, az eseményszervezés és további pályázatok kiírása.  

Közösség?

Igen! A Kultúr Krimóban jelenleg 6-an vagyunk. Trombitás Réka a Hangsáv rovat, Polonkai Éva a színházi rovat, míg Brenyó Zsóka az irodalmi rovat írója. Ságodi Szabolcs és a nemrég csatlakozott Jávorka Sarolta pedig fotósként és operatőrként tevékenykednek. Rajtuk kívül persze van egy csomó partner, barát, akik csak lazábban kötődnek a szervezethez. Igyekszünk egy nyílt csapatot létrehozni, amelyben az értékek kerülnek előtérbe.

 

Élményeink az Instagrammon 

Két év hosszú idő, és minden héten, mostanság többször is publikáltok. Ott vannak az események is, no meg a pályázatok... még is miért csinálod?

Az embert ha elkapja a Krimó lendülete nem tud leállni! Őszintén, kicsit olyan mintha lenne egy mellékállásom. Igazi szerelemből csinálom minden egyes percben, azt hiszem ezért tudunk még most is működni, fejlődni. Ami viszont igazán erőt ad, az a többes szám. A csapat nélkül ez a lap semmit sem érne, ők a Kultúr Krimó igazi lüktető szíve.

Mik a tervek a jövőre nézve?

A rövid távú tervek között mindenképpen meg kell említenem az Aranyecset rajzpályázatot, amely jövő hónapban startol el, nagyon izgatott vagyok miatta, hogyan sikerül. A hosszú távú tervek között pedig szeretnék még több embert bevonni a közösségbe, és hosszú távon fenntarthatóvá tenni a szervezetet. Szeretnék egyfajta klubéletetet kialakítani, ahol homokozó módjára bárki alkothat, és szervezhet projekteket, miközben megkapja a szükséges támogatást a többiektől.

fb0.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr7612873500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása