Kultúra, csak lazán!

Utolsó kommentek:

makinen 2017.08.07. 13:52:56

Szinte biztosra vettem, hogy benne lesz az ötben... de nem.
Mike Oldfield: The Songs of Distant Earth (A távoli Föld dalai) című albuma, amelyet Arthur C. Clarke azonos című regénye ihletett. Megrázó és furcsa élmény lesz azok számára, akiknek Oldfield egyenlő a "Moonlight Shadow"-val...
vimeo.com/124810448

Bejegyzés: 5 király dal, amit regények ihlettek

camell · http://indafoto.hu/camell 2017.08.01. 09:33:47

Van még jó néhány... Ha már a Gyűrűk ura, akkor a témában szerintem kihagyhatatlan a Blind Guardian Majesty című dala. Igazi német heavy metál... Aztán meg lehet említeni az Iron Maidentől a Lord of the Flies-t is, ami a banda legsötétebb korszakában született, egy nem túl magas kvalitású énekessel, de egy abszolút jó nóta

Bejegyzés: 5 király dal, amit regények ihlettek

Trombitás Réka 2017.04.27. 15:31:06

A Marillion nekem új volt, ezért meg is hallgattam az Assassinget, és valóban tetszetős! :) A többi pedig örök klasszikus.

Bejegyzés: Hangsáv

commando 2017.04.27. 15:15:47

Kellemes válogatás. Tom Petty videója is nagyon betalál. Pillanatnyilag nekem az öt kedvencem:
Marillion - Assassing (minden idők kedvence, őrületesen jó)
Bruce Springsteen - Street of Philadelphia
Dire Straits - Privat investigation
AC/DC - Highway to hell
Hobo Blues Band - Hajtók dala
Lehet, holnap már mások lesznek, de a Marillion, az marad!

Bejegyzés: Hangsáv

videki gyerek 2017.03.29. 09:25:38

"Miért jó a tangó?"

Sajnalom de nekem errol csak ez jut eszembe.

"Az a tény, kedves kuzin, hogy mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej."

Bejegyzés: Kultúr Atlasz - Glotz Mária - Táncpedagógus

I Mészáros Zoltán I 2017.03.21. 21:02:50

@Lantos Anna: Nincs megszabva minimum, ahogy a betűtípus se. Persze érdemes lehet valami megszokott, jól olvashatót választani, mint például az arial :)

Bejegyzés: Aranypenna

Lantos Anna 2017.03.21. 21:00:26

Minimum terjedelem meg van szabva? Betűtípus?

Bejegyzés: Aranypenna

BéLóg 2017.03.11. 18:20:43

Vicc az, hogy Istent mindenért hibáztatni akarják egyesek, de egy büdös szót nem ejtenek arról, hogy akkor mit is csinál a Sátán, vagy hogy ő miért is felelős.

Igen, a homoszexuálisokat is isten teremtette, de azt már nem ő rakta beléjük, hogy mivel a férfiak mindig és mindenhol így tehát akkor rendben legyen mondjuk a naponta háromszor kilenc partnerrel, vagy hogy akkor miért is ne lehetne kisfiúkkal...
Bennem is van hajlam arra, hogy néhány embert a saját kezemmel pusztítsak el, csak hát mégsem teszem, MERT.
Ez a MERT az ami engem végül megítél és persze mindenki mást is a saját MERT-je. Nehogy azt higgyje bárki, hogy ha lesz valóban végitélet, akkor majd én, vagy a Savonarola, vagy Szent Péter vagy akár maga Jézus fog megítélni!
Mindenki pontosan szembesülni fog a valós, hazugságmentes önmagával, akinek nem fog tudni ellent mondani.
Jól ki van ez találva, hála Istennek.

Bejegyzés: Gyere haza

miketbeszéltek 2017.03.07. 22:16:58

"Aki komolyan veszi a hitét, az tisztában van vele, hogy a melegeket is Isten teremtette olyannak, amilyenek, és nincs az az egyház, ami Isten akaratát felülbírálhatná."

Ezek szerint Isten alkotta pld. a házasságtörőket, az alkoholistákat, a hazugokat, a tolvajokat, a gyilkosokat is "olyanná"?? Nem beszél -többek között- Jézus is megtérésről? Annak ellenére, hogy az Ő korában is voltak olyan felekezeti szabályok, amelyről saját maga mondta, hogy csupán emberi rendelkezések? A történelem folyamán persze történtek elhajlások az őskeresztény gyülekezet hitéletétől, de éppen azért jött létre sok felekezet, mert helyre akarták állítani az eredeti modellt, és vannak olyan területek, ahol a mostani aposztázia előtt soha nem kérdőjelezték meg Isten akaratát. Ilyen a szexualitás kérdésköre is. -Azt meg itt is kérdem: nem az lenne az egyenesebb, ha beismernéd: nem fogadod el Istennek a Bibliában következetesen kinyilatkoztatott véleményét/parancsát, mintsem egy nyakatekert emberi okoskodással még magát Istent vádolod meg azzal, hogy Ő a bűn forrása!

Bejegyzés: Gyere haza

miketbeszéltek 2017.03.07. 22:16:41

@chepunk: Áh, semmi. A szerzői több száz év/több száz kilométer távolságban, részben egymást sem ismerve alkottak egy olyan művet, amely pld. igazolhatóan beteljesülő próféciák tucatjait tartalmazza. Valószínűtlenül kicsi a valószínűsége annak, hogy nem Isten állna a Biblia mögött.

Bejegyzés: Gyere haza

taffer 2017.03.07. 16:29:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na tessék. Hát kellett ez neked? :D:D

Bejegyzés: Gyere haza

chepunk 2017.03.07. 16:29:53

@miketbeszéltek:

És a bibliának mi köze istenhez? Ja semmi!

Bejegyzés: Gyere haza

Ylim 2017.03.07. 16:29:48

@miketbeszéltek: "a megtérés pontosan azt jelenti, hogy mi alkalmazkodunk Isten véleményéhez."

Ez marhaság. Alkalmazkodni az egyház által felállított szabályokhoz kell. És mivel ahány egyház, annyi szabály, sokszor egymásnak ellentmondó, ezért semmiképpen sem lehet Isten véleménye. Aki komolyan veszi a hitét, az tisztában van vele, hogy a melegeket is Isten teremtette olyannak, amilyenek, és nincs az az egyház, ami Isten akaratát felülbírálhatná.
Persze a sok tudatlan még mindig keveri a hit, a vallás és az egyház fogalmát.

Bejegyzés: Gyere haza

Mordechaj 2017.03.07. 16:29:31

Még a kérdés felvetése is sántít: nem a kereszténység találja szemben magát a melegjogokkal, hanem a jogalkotás megy szembe a kereszténységgel. Ennek egyik egészen friss terméke, amit melegjogok névvel illetnek, és emelnek hihetetlenül magas piedesztálra, sokkal alapvetőbb és régebb óta létező jogokat elnyomva, mint pl. a vallás és szólásszabadság. Nem csak a "melegjog" megy szembe a kereszténységgel, ide tartoznak még az abortusz és az eutanázia korlátlan gyakorlatának megágyazó egyéb jogi csűrcsavarok is.

Bejegyzés: Gyere haza

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.07. 16:29:19

A kérdés nem az, hogy mihez van az embereknek joga, hanem hogy mit engednek meg a törvények számukra.
A férj spermáját felhasználni a beleeggyezése nélkül az szerintem cinkes. Az indok hogy miért nem, mint pl jelen esetben a keerszténység, teljesen mellékes. Mondahtná azt is hogy csak.

De visszatérve a törvények által engedett keretekhez. Ha megengednék lehetne klónozni is. Vagy bármi mást. Később majd lehet gondolom két nő és két férfi genomját keresztezni egy embrióban.

Mindettől függetlenül én ezeket tiltanám (amin nem az egy férfi egy nő sejtjeinek keresztezéséből nyert embrió). (pl klónozás)
Mert ez egy kegyetlen emberkísérlet, mások emberi jogaira hivatkozva, aminek meg sem kérdezett áldozata éppen a gyermek.

Bejegyzés: Gyere haza

Skankhunt42 2017.03.07. 16:29:00

a gyermek mióta alapjog?

Bejegyzés: Gyere haza

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.07. 13:19:48

A keresztény egy dolgot tehet: követi Jézust, aki viszont homofób volt.

Aki magyarázgatja, mentegeti a homokosságot, az álkeresztény.

Bejegyzés: Gyere haza

BéLóg 2017.03.07. 13:19:45

Mik azok a "melegek jogai"? Az egyenlítőnél lévő szelek vagy áramlatok vagy mi?
Mikor nekem melegem van, akkor van valamilyen jogom? Mi lenne az?
Miért lenne egy leszbikus pár MELEG? ha már meleg, akkor az a FÉRFIAK megnevezése, lásd LMBTQ, ahol a leszbikus a nőket, a meleg a férfiakat jelöli.
Szóval mit gondoljon az ember az olyan kritikusról, aki még azt a definíciót sem ismeri, amiről írni akar?

Mi lenne ha az emberek megpróbálnának ÉRTELMESEN beszélni.

Vajon az miféle elmegátba ütközik leírni, hogy a "...keresztény vallás találja szembe magát a LESZBIKUSOK jogaival"?
Rosszabb lenne? Hazugabb lenne?

Bejegyzés: Gyere haza

miketbeszéltek 2017.03.07. 13:19:44

Tetszik, vagy nem tetszik: a kereszténység azt (is) jelenti, hogy Jézus hogyan határozta meg az erkölcsi normákat. Ő pedig a Biblia többi részét nem tagadta meg-sőt inkább megszigorította a család-szexualitás kérdésében is. Persze, nem kötelező mindenkinek kereszténnyé válnia, de azt tudomásul kell venni-tiszteletben kell tartani, hogy vannak feltételek-a megtérés pontosan azt jelenti, hogy mi alkalmazkodunk Isten véleményéhez.

Bejegyzés: Gyere haza