Kultúr Krimó

Kultúra, csak lazán!

Chicago hamarosan Budapestre érkezik
Chicago hamarosan Budapestre érkezik

A hatvanas évek többek között a zenei forradalom évtizede volt, amit néhányan nem éltek túl. Az The Art Ensemble of Chicago egyike azon zenekaroknak, amelyek ezekben az években alakultak, műfajt és irányt teremtettek, és több mint 50 évvel megalakulásuk után is léteznek és aktívak.

aeoc_1200.jpg

A chicagoi Association for the Advancement of Creative Musicians (AACM) alkotói közösség tagjaiból – Roscoe Mitchell, Malachi Favors, Lester Bowie – jött létre először The Art ...

Ilyen volt a Trónok Harca Budapesten
Ilyen volt a Trónok Harca Budapesten

"Ti meg mit néztek gyerekek?"  tettem fel a kérdést látva épp egy szadista jelenetet. Pár pillanat múlva már én is a kanapéban találtam magamat, és elkezdődött a beavatásom… A minden jelenetnél egyre érdekesebbé váló sztori és karakterek magával ragadtak. Egyszerűen elkapott a Trónok Harca gépszíja, és ez még csak a kezdet volt. 

img_20180518_201433.jpg

Napok alatt az elejétől végignéztem az épp futó évadot, aztán újra és újra, mígnem ott tartottam, hogy lázasan ...

A hamburgerek csapdájában
A hamburgerek csapdájában

Korábban már voltunk a Buddies hamburgerezőben a Magyar utcában, ahol fantasztikus szendvicskölteményeket kóstolhattunk meg. A minőség be is hozta eredményét, hisz már megnyitották 2017 decemberében a második helyüket a Blaha Lujza tértől 2 percre. Nem voltunk rest, le is teszteltük az új helyet és az új bucikat!

p1016940b.jpg

Kemény küzdelem volt, a méretek elképesztőek!

...

Május 22.-ig Te is rendelkezhetsz adód 1%-ával!
Május 22.-ig Te is rendelkezhetsz adód 1%-ával!

Rengeteg társadalmi szervezet hihetetlen önfeláldozásból, önkéntes energiából gazdálkodik, mindamellett, hogy munkájuk kulcsfontosságú. Adója 1%-ájával, bárki rendelkezhet, hát használjuk fel!

sss.png

Fotó: www.veddmagadra.com

A vedd_magadra kampány az alábbi szervezeteket ajánlja:

- Magyar Hospice Alapítvány
- Magyar Helsinki Bizottság
- Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)
- Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE)
- Magyar Kerékpárosklub
...

5 fesztivál amit nem szabad kihagynod
5 fesztivál amit nem szabad kihagynod

A fesztiválmaraton lassan újra beindul, és épp itt az ideje, hogy elkezdjünk tervezgetni hova is akarunk elmenni a nyáron. Hogy megkönnyítsük a döntést, most elhoztunk nektek 5 személyes kedvenc fesztiválunkat!

Művészetek Völgye

50196_muveszetek_volgye_promo.jpg

Kedvenc fesztiválunk, mondhatnia  blogunk bölcsője! Mint minden évben, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend kertjei, épületei tíz napra átalakulnak és az udvarok, templomok, közösségi terek megtelnek koncertekkel, ...

Így szerepelhetsz egy krimiben 40 percen át
Így szerepelhetsz egy krimiben 40 percen át

Alapvetően azt a zenét szeretem, amelyben sok hangszer szólal meg, és szép vagy érdekes szóképek vannak a dalszövegben - zenei stílustól függetlenül. Az érdeklődésemet különösen fel lehet kelteni egy olyan előadó iránt, aki maga írja a szövegeit, több hangszeren játszik és van stílusa.

warhaus.jpg

...

Semmi szöveg, csak a zene - 5 instrumentális dal
Semmi szöveg, csak a zene - 5 instrumentális dal

hangsavfeher.jpg

Szokták mondani, hogy egy vers, vagy festmény alkotásában nemcsak a készítője, hanem annak befogadója is részt vesz, hiszen az benne is más, új értelmezést nyer.

A dalszövegek nagyrészét is sokféleképpen értelmezhetjük, a szöveg nélküli zene pedig még nagyobb szabadságot ad arra, hogy saját érzéseinket, gondolatainkat projektáljuk bele, így még inkább a magunkénak érezhetjük. Én mindig sokkal inkább magamra hagyva érzem magam a zenével, ha az ...

A nácik megnyerték a világháborút
A nácik megnyerték a világháborút

Pár hete daráltam le az Ember a Fellegvárban első évadát, amely bár néha rendelkezett logikai bukfencekkel, még is egy olyan világba kalauzolt el, ami egyszerre tölti el az embert borzongással és kíváncsisággal. Cikkem a film alapjául szolgáló Philip K. Dick Hugo díjas könyvet mutatja be, amelyben a nácik megnyerték a második világháborút.

map-series.jpg

...

Sabrina (1954)
Sabrina (1954)

Az egyetemista éveimet egy hatalmas Audrey Hepburn poszter alatt töltöttem (még elsőévesen kiragasztottam az ágyam fölé és bárhova költöztem, jött velem), és fejből fújom a kedvenc gizda színésznőm életének minden állomását (Belgium, balett, filmszínház, UNICEF). Ettől nem függetlenül gyakran megkísért az a gondolat is, hogy ha lenne egy időgépem, szívesen töltenék pár napot (hónapot, évet) Hollywood aranykorában. Ezek ellenére soha nem fordult meg a ...

Esznek-e a halottak epertortát?
Esznek-e a halottak epertortát?

covers_480006.jpgEmma nem hétköznapi gyerek. Apukájával a temető melletti szolgálati házban laknak, az apukája ugyanis Emma édesanyjának halála után fogta magát, felszállt az első vonatra, és elvállalta az első munkát, amit kapott – így sírásó lett. Míg más gyerekek a játszótéren töltik az idejüket, Emma a sírok között barangol. Úgy ismeri a temetőt, mint a tenyerét – krónikát ír ugyanis az itt nyugvó emberekről. Kitalálja, milyen emberek lehettek, milyen életük ...

nbnevtelen-3.png

Utolsó kommentek

youtubelogo.png

Partnereink:

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png
evernessfesztival-nagylogo-color-rgb_1.png

18494-kerekdomb-fesztival.jpg

13310608_1217759771598054_1826476324679507351_n.png

Blog ajánló:

21192697_1396015700516580_3852196120455420494_n.png

 

tomegir.png

 

 

22046773_1874939385856143_161284196468835608_n.png

 

bloglogo.png