Kultúra, csak lazán!

,,Van valami ősi rituális jellege egy ilyen élőzenés közösségi élménynek" - Interjú Trombitás Rékával

Kultúr Krimó 2. Szülinapi interjúsorozat

2017. szeptember 19. - I Mészáros Zoltán I

facebook_1.png

Idén 2 éves lett a Kultúr Krimó, és ezen alkalomból egy interjúsorozattal kedveskedünk nektek a héten. Az alanyok ezúttal mi vagyunk, maga a Krimó szerkesztősége! Kalandozzatok velünk a kulisszatitkok szövevényes ösvényein, és tekintsetek bepillantást a bloggerek izgalmas életébe!

Trombitás Réka a Hangsáv rovat írója. Hónapról-hónapra tematikus zenei összeállításokkal jelentkezik. Számos zenei területen otthon van! Legyen szó bluesról, rockról, metálról szinte mindig van egy tuti tippe, hogy mit kell meghallgatnod!

...hogyan is kerültél a Kultúr Krimóba?

Zolival évek óta jó viszonyt ápolok, tanúja voltam a blogos szárnybontogatásainak, ő pedig jól tudta, hogy a zene fontos nekem. Amikor pedig a Hangsávot indította, rákérdezett, hogy csinálnám-e, a választ pedig már tudjátok.

reka.png

Trombitás Réka

Tovább

2 éves a Kultúr Krimó!

Szülinapi interjúsorozat

facebook_1.png
Hihetetlen, de most szombaton lesz a Kultúr Krimó 2 éves! Őrület! Nagyon örülünk, hogy ennyi ideje működik a lap, nagyon büszkék vagyunk a munkánkra, és nagy terveink vannak a jövőre nézve! :)

Jelenleg a Kultúr Krimó 5 fős stábbal, minden héten 2 egyedi anyaggal, folyamatosan növekvő stabil látogatottsággal, és számtalan aktív partnerkapcsolattal rendelkezik. Sőt, idén már 3 eseményt is szerveztünk! Anyagaink folyamatosan megjelennek az index, az index2 és a port.hu hasábjain. 

Számtalan kaland van már a hátunk mögött, olyan élmények amelyeket nem élhettünk volna át a blog nélkül! A legfantasztikusabb az egészben, hogy már a Kultúr Krimó nem csak egy blog, hanem egy közösség is. 

De kik is vagyunk mi? 

A tavaly elkezdett öninterjút idén is folytatjuk: a héten minden nap a stáb egyes tagjaival készül interjú, így beleshettek a Kultúr Krimó kulisszái mögé, és megismerhetitek a sorok íróit...

A szülinapi interjúsorozat menetrendje:

09.19. Trombitás Réka Hangsáv zenei rovat interjú
09.20. Polonkai Éva színház rovat interjú
09.21. Brenyó Zsóka irodalom rovat interjú
09:22. Ságodi Szabolcs fotós interjú
09.23. Mészáros Zoltán főszerkesztő interjú

fb0.png

Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. (JP) makrohang (HU)

2017. szeptember 29., péntek 20:00 A38

Hat év után újra Budapesten a kortárs pszichedelikus noise rock egyik legfontosabb formációja, a Makoto Kawabata vezette Acid Mothers Temple! A még a meglehetősen extravagáns japán art-rock színtéren belül is különlegesnek számító "lélek-kollektíva" lételeme a kísérletezgetés: a lemezről lemezre változó tagság és a szinte megszámlálhatatlan szub-formáció mellett erre a legjobb példa az élő fellépéseik. Ott örvénylik bennük a krautrock és a noise-punk, Hendrix és Stockhausen, a befelé űrhajózós pszichedélia és a kíméletlen zaj, valamint az országra jellemző sajátosan groteszk humor. Ebből adnak majd ízelítőt szeptember huszonkilencedikén, a tizenharmadik Újbuda Jazz Fesztivál keretében.

Tovább

Warhaus (BE) - We Fucked A Flame Into Being lemezbemutató

2017 szeptember 21., csütörtök 20:30 A38

A két éve az A38-on is fellépett belga Balthazar egyértelműen az ország egyik legfontosabb zenekara. Ezt pedig elegáns kamarapopjuk mellett az is bizonyítja, hogy az alapító tagok saját jogukon, szólóban is rendszeresen maradandót alkotnak: februárban a basszusgitáros Simon Casier debütált Budapesten a Zimmermannal, szeptemberben pedig a frontember Maarten Devoldere és Jinte Deprez hozza el a héjanászok dekadens intenzitását és az énekes Nick Cave-ből és Serge Gainsbourgból gyúrt crooner-alteregóját. Felparázsló cigarettavégek, noiros hangulatok, izzó szenvedély és ehhez illő kamarapop: ez a Warhaus.

Tovább

Hamburgerező a Kálvinon

Buddies

Hamburger.

 

A gyorskaják alfája és omegája, mindenki kedvence. Két szelet zsemle formájú péksütemény közé szorított sült húspogácsa, amelyet különböző extrák kísérnek. Mára a hamburgersütés nem csak a gyors éttermek védjegye lett; megjelent a fast food piacon a professzionális, magas minőséget biztosító éttermek is. Ilyen a Buddies is, ahová el is látogattunk, és már előre lelőjük a poént: isteni a hamburgerük!

img_6906.JPG

Tovább

Kerekdomb

2017 Szeptember 8-10 - Tállya

Pénteken nyitotta meg kapuit a Kerekdomb Fesztivál. A tokaji borvidék festői települése, Tállya, egész hétvégén, szeptember 8-10. között idén második alkalommal várja színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és futóversennyel a fesztiválozókat. 

A teljes programfüzetet ITT lehet megnézni. De mára szerintünk van 3 program, amit semmiképp sem lehet kihagyni két csodás pohár bor között...

Hollókői Mihály Pincészete
Egész nap

20160114214120-b11bf1ec-me.jpg

Tovább

Kerekdomb

2017 Szeptember 8-10 - Tállya

Tegnap nyitotta meg kapuit a Kerekdomb Fesztivál. A tokaji borvidék festői települése, Tállya, egész hétvégén, szeptember 8-10. között idén második alkalommal várja színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és futóversennyel a fesztiválozókat. 

A teljes programfüzetet ITT lehet megnézni. De mára szerintünk van 3 program, amit semmiképp sem lehet kihagyni két csodás pohár bor között...

Hatházi László kiállítása
Egész nap

botanica4_1.jpg

Tovább

Elindult a Kerekdomb fesztivál!

2017 Szeptember 8-10 - Tállya

xkerekdomb_fesztival2017_osz_jpg_pagespeed_ic_2_ls9lqnvj.png

Ma nyitja meg kapuit a Kerekdomb Fesztivál. A tokaji borvidék festői települése, Tállya, egész hétvégén, szeptember 8-10. között idén második alkalommal várja színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és futóversennyel a fesztiválozókat. 

A teljes programfüzetet ITT lehet megnézni. Van szerintünk 3 program, amit semmiképp sem lehet kihagyni két csodás pohár bor között...

Újszínház: Meztelen Éj…Mozart!
20:00-22:10

meztelen-ejmozart-474-279-57075.jpg

Tovább

Zeneiskola a belvárosban

A 25 éve alapították Overtones Alapfokú Művészeti Iskolát, amely két éve a Nyugati mellett, a Visegrádi utca 17. alatt is megnyitotta kapuit. Gyermekközpontú tanítással és magas szakmai színvonallal rendelkeznek, de a tanítás mellett koncerteket, kiállításokat és konferenciákat is szerveznek. 

img_8975.jpg

Tovább

Érdekházasságból szerelem?

Sylvia Day - Idegen a férjem

covers_431400.jpgA XIX. század elején járunk, a csodás bálok, a szoros fűzők és a lopott csókok korában. Grayson jóképű, elbűvölő fiatal férfi, a nők rajonganak érte – és Gray is értük. Minden napra jut egy szeretője, ő viszont feleséget is szeretne, csak hogy az anyját bosszantsa. Választása nem esik másra, mint a gyönyörű, özvegy Isabelre, aki szintén híres kétes viszonyairól. A két fiatal megegyezik, hogy érdekházasságuk nem változtatja meg eddig megszokott életüket. Azonban egy nem várt tragédia miatt Gray elhagyja feleségét, és évekig távolmarad a családi háztól. Hazaérve már nem az a vadóc ifjú, aki csak a lányok szoknyája után fut. Megkomolyodott, és egy lehetetlen dolgot vesz a fejébe – igenis elcsábítja a feleségét, és rábírja, hogy hagyja el a szeretőit, hogy valódi házasságban éljenek. De vajon Isabel is ezt akarja? Lehet egy érdekházasságból végül igaz szerelem? Megfér együtt a heves vágy és a gyengéd érzelmek?

Sylvia Day sokszor bizonyított már erotikus regényeivel, de a történelmi romantikusok terén ez az első könyve. Érdekes volt a túlfűtött szexualitás ebben a korban, ebben a nemesi környezetben. Azonban nem kell csalódnunk, a történet tele van fordulatokkal, könnyed sziporkákkal, rengeteg szerelemmel, és tömény erotikával. Igazi kikapcsolódást nyújt, kiszakít a hétköznapokból és elvarázsol.