Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

A hamburgerek csapdájában
Buddies - Blaha - Somogyi Béla u. 8.

Korábban már voltunk a Buddies hamburgerezőben a Magyar utcában, ahol fantasztikus szendvicskölteményeket kóstolhattunk meg. A minőség be is hozta eredményét, hisz már megnyitották 2017 decemberében a második helyüket a Blaha Lujza tértől 2 percre. Nem voltunk rest, le is teszteltük az új helyet és az új bucikat!

p1016940b.jpg

Kemény küzdelem volt, a méretek elképesztőek!

A hely idézi eddigi dizájnelemeket, még is meglepő könnyedséggel tupírozta fel azt némi eleganciával. Emelet is van, így a nagyobb társaságok is megtalálhatják a számításukat. A kiszolgálás az előző helyhez hasonlóan nagyon kedves, ráadásul sikerült a séffel is beszélnünk, aki nagyon jó fej :)

p1016950b.jpg

Rengeteg hamburger van: 13 alapburger, + a havi különlegességek. Kísérők közül válogathatunk hagymakarikák, sült krumplik, szószok, káposzták közül. De ha igazi ínyencek vagyunk, és némi plusz kényeztetésre vágyunk, akkor sincs gond, hisz az extrák között rendelhetünk plusz sajtot, tojást, paprikát vagy pirított hagymát. Csak győzzük gyomorral!

Tudtad-e?

A klasszikus szendvicset, John Montagu Sandwich grófja fedezte fel. Később a 19. században egy nagy kivándorlási hullámmal átkerült Amerikába az étel. Mivel Hamburg volt a legforgalmasabb kikötő, ahonnan a kivándorlók útnak indultak, ennek alapján nevezték el.

Arról még nem is beszéltem, hogy a hamburgerek két méretben vannak, 150g és 200g-os változatok egytől egyig igazi hatalmasságok. Mi csak a kisebb verziókat vállaltuk be a két tesztalanyon, de azokat is alig győztük!

Extreme Cheesy Buddy

p1016923b.jpg

Egy igazi nehézfiúval van dolgunk. Most komolyan, amikor megláttam az olvadozó cheddar sajtot, összefutott a szám a nyálban. Vagy is fordítva! :) A teljes képzavar után hamar nekiestem. Remek volt hogy a testessége mellett finoman kijöttek a részletek: a kéksajt szósz, a remek hús, a fokhagymás majonéz, és a friss zöldségek teljessé tették a hamburgert. 

French Buddy

p1016930b.jpg

Fotó: Széman Csaba

Mint minden szendvics a Buddiesban, a havi burger, a French Buddy is egy remek kézműves bucival kezdődik, hogy után jöjjön az igazi meglepetés! Dijoni magos mustáros majonéz,vörösborecetben áztatott lilahagyma, kéksajtszósz és természetesen a husika. Atyaég, igazán bátor ízvilágot hoztak össze a srácok, és nagyon bejött Végre úgy éreztem, hogy van egy remek merész húzás a a hamburgerek világában!

p1016941b.jpg

A végén csaltam: kettévágtam, hátha így könnyebb lesz befalni :)

A Buddies még mindig a minőségi hamburgerek háza, és a Blaha Lujza közelében található nagyobb éttermükkel igazán nagy lépést tettek. Remélem még sok hasonlóan kiemelkedő hamburgert hoznak el a Street Foodok világába!

További információk:

Buddies facebook oldal

fb0.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr2613933586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása