Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Easy - Egyszeregy
Tamara Webber

1.jpgJacquline a gimis szerelmét követve választ egyetemet feladva a vágyát, hogy egy zeneművészetin kössön ki. A pasi aztán hipp-hopp szakít vele, mondván most van itt az ideje, hogy kiélje magát, erre van az egyetem. Jacquline hirtelen egyedül marad, és az eddigi világa összeomlik. Közös barátaik a fiút választják, és bukásközelbe kerül közgazdaságtanból, mert a szakítás miatt kihagy egy ZH-t. Aztán egy buli után a lány a kocsija felé tart, hogy hazainduljon, amikor a parkolóban egy ismerős srác leteperi, és a kocsi ülésére gyűrve megpróbálja megerőszakolni. A bajból egy ismeretlen menti meg, aki jól helybenhagyja az erőszaktevőt, és biztonságban hazajuttatja Jacquline-t. Lucasként mutatkozik be, és onnantól a lány nem tud szabadulni a szép kék szempártól.

A közgázzal azonban meg kell birkóznia, hogy ne bukjon ki az egyetemről. A tanára meglepően megértő vele, és engedi javítani, ha igénybe veszi a korrepetálást, amit egy felsős srác tart. Jacquline nem tud eljárni, de Landon, a korrepetitor megengedi, hogy e-mailben kommunikálva készüljön fel az órákra. Az e-mailek a szakmaiság mellett kellemes flörtölésbe megy át, és Jacquline már nem tudja, mit várjon jobban – egy kedves e-mailt, vagy a randit Lucasszal. Végül pár csavar, egy önvédelem-tanfolyam elvégzése, sok-sok romantika, és talán minden jóra fordulhat...

Nehéz kérdéseket feszeget ez a regény. Az egyik – de nem a legfontosabb -, vajon megéri-e a gimis szerelmed miatt egyetemet választani? Csak azért, hogy közel legyél, hogy tartson a kapcsolat, feladod az álmaidat? Elképzelni sem tudom, hány tizenéves dönt a továbbtanulásról emiatt a szempont miatt. A másik – sokkal lényegesebb – kérdés a nemi erőszak. Ha aprócska szoknyát veszel meg tűsarkút, az már felhívás keringőre, és neked nincs is beleszólásod? Ha megtörténne, de elmenekülsz, maradj csendben? Ha nem vagy már szűz, nem is számít erőszaknak? Ha kissé ittasan felmész egy sráchoz, attól még van joga olyat tenni, amibe te nem egyezel bele? A könyv elején kételkedtem, mit keres ez a Tinivilágban (könyvtári könyv), de így a végére érve, azt hiszem, jogosan van itt, hiszen már (sajnos) beszélni kell erről is ebben a korosztályban.

Mindent összevetve ajánlom nem csak a tiniknek, mert a kellemes, pörgős stílus és a cuki romantika mellett tényleg valós helyzetekbe keveredik a főhősünk, és megmutatja az utat, hogyan is lábaljunk ki belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr8113537825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása