Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Hamburgerező a Kálvinon
Buddies

Hamburger.

 

A gyorskaják alfája és omegája, mindenki kedvence. Két szelet zsemle formájú péksütemény közé szorított sült húspogácsa, amelyet különböző extrák kísérnek. Mára a hamburgersütés nem csak a gyors éttermek védjegye lett; megjelent a fast food piacon a professzionális, magas minőséget biztosító éttermek is. Ilyen a Buddies is, ahová el is látogattunk, és már előre lelőjük a poént: isteni a hamburgerük!

img_6906.JPG

Az American Buddy hagymakarikákkal és sült krumplival.

Zöldi Balázs és üzlettársa már régóta dolgoztak burgerezőkben. A magyar és külföldi tapasztalatokkal a hátuk mögött, azonban egy nap nekivágtak egy új kalandnak, és megnyitották a saját éttermüket, a Buddiest. Ma a Kálvin tértől könnyen megközelíthető Magyar utca 52-es szám alatt készítik el az éhes vendégeknek a hamburger költeményeket. 

img_6893.JPG

Balázs, A HAMBURGER, és én. Bevallom, nehéz volt koncentrálnom. 

Manapság egymás hegyén-hátán nőnek a fast food újhullámos trónkövetelői, a Buddies mégis ki tud tűnni közülük. A kézzel készített szószok, a kiváló alapanyagok és a kézműves hamburgerezők alatti ár elég meggyőzően hatott ránk. Nem is beszélve akkor, amikor Balázs kihozta nekünk ezt a két hamburgert.

AZ ITÁLIAI GENGSZTER

img_6920.JPG

Bemutatkozik az Italian Buddy

Ebben a csodában házi pesto, majonéz, rukkola, mozzarella, paradicsom és füstölt sonka van. Mint minden hamburgernél, ezt is három méretben lehet kérni, sőt a húst is kérhetjük félig vagy teljesen átsütve. A képen látható egy közepes adag, ami még így is kifogott rajtunk :)

A KIS CUKI AMERIKAI 

img_6886.JPG

Az American Buddy igazi nehézsúlyú, de ez szerintem már a képből is átjön. 

A Buddiesban minden hónapban vannak burgerek, amelyek csak az adott időszakban kaphatóak. Ilyen volt az American Buddy is, ami annyira népszerű lett, hogy beválogatták az állandó menü tagjai közé. 150 gramm 100% marhahús, pulled pork, coleslaw, vörös cheddar sajt, jalapeno paprika, paradicsom, pirított hagyma és házi készításű bbq szósz, kézműves zsemlében a tartalma a kis aranyosnak. 

img_6891.JPG

Fotó: Jávorka Sarolta

Végre egy hamburgerező, ami minden hónapban kecsegtet valami újjal és minőségivel, sőt még árban is rendben van. Nekünk nagyon bejött, látogassatok el Ti is, és mondjátok el milyen volt!

További információk:

Buddies facebook oldal

fb0.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr912606069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása