Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

5 hely a neten, ahol ingyen van a kultúra!

Az alábbi listában 5 olyan helyet szedtünk össze nektek, ahol ingyen és legálisan nézhettek, hallgathattok meg alkotásokat! Nem is szaporítjuk a szót, bukfencezzünk is bele az egy kattintásra elérhető kultúrába!

1. DeviantArt - www.deviantart.com

dev.png

A 2000-ben indult honlap célja nem kevesebb minthogy publikációs helyként szolgáljon minden művésznek. Legfőképpen fotókat, festményeket és grafikákat találhattok az oldalon, de írások egyaránt megjelennek. Az alkotóműhely által rengeteg kapcsolatot alakíthatunk ki, ami remek lehetőség a további fejlődésre, vagy akár véleményezésre.

2. Spotify - www.spotify.com

spot.png

Nagyon sokáig igazán ingoványos talaj volt az online zene streamelés jogköre; a Spotify-nak hála azonban mára bárki hallgathat ingyen zenét a világ bármely részéről, ráadásul teljesen legálisan. A 2008-ban elindult programnak két nagy előnye van; a hatalmas zenei adatbázis, valamint a kereső és ajánló rendszer, mellyel nem csak hamar megtalálhatjuk a kívánt zenéket, de új műfajok felkutatása is egy csettintésre megy. 

3. MEK - Magyar Elektronikus Könyvtár - www.mek.oszk.hu

mek.png

Hihetetlen adatbázisként szolgál a MEK bármely könyvkukac számára; az 1994-ben elindult honlapon mára több mint 15000 digitalizált könyv olvasható, amely bárki számára ingyenesen, legálisan, regisztráció nélkül elérhető. A MEK-ben csak magyar nyelvű vagy magyar vonatkozású anyagok kapnak helyet.

4. indafilm - www.film.indavideo.hu

indafilm.png

Mindenki szeret filmeket nézni, és hála az indavideonak, most mindenféle sziszifuszi munka nélkül azonnal elérhetünk egy csomó filmet. A kisjátékfilmek mellett elérhetőek olyan nagy játékfilmek is teljes hosszában, mint az Üvegtigris eposzi trilógiája, vagy az Intim fejlövés.

5. Art izé - www.art.ize.hu

art.png

Az Izé lapcsoportnak hála számos unalmas óra válik egyhamar köddé; a különböző tematikus posztokat gyűjtő oldalakon órákat el lehet bogarászni az anyagok között. Az Art Izé lapon ráadásul kizárólag a művészettel, kultúrával kapcsolatos cikkek, videók jelennek meg kizárólag. 

fb0.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr911812745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása