Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Friss Hús 16 filmfesztivál
Toldi mozi

A Daazo.com ezúttal negyedszerre rendezi meg kisfilmfesztiválját, amely a Friss Hús 16 nevet viseli! A Filmszemlével megszűnt a lehetőség, hogy a szélesebb közönség előtt is bemutathassák a kisfilmeket. Ezt a szükségletet igyekszik kielégíteni a rendezvény, bátran állíthatjuk, nagy sikerrel! 

_mg_1292.JPG

Helyszínként a Toldi mozi szolgált, ahol különböző blokkokban voltak megtekinthetőek a kisfilmek. Nem csak magyar, de nemzetközi rendezők filmjeit láthatja a közönség, ami nagyszerű alkalom arra, hogy szélesebb perspektívába ismerjük meg a kisfilmes alkotásokat.

_mg_1330.JPG

Fontos kiemelni, hogy a nemzetközi versenyprogram keretein belül megjelent filmek között, olyan alkotásokat láthatunk mint az Oscar díjat nyert Stutterer (Dadogó) vagy a legutóbbi Európa Filmdíj győztese, a horvát Picnic (Piknik) című film. Ezen felül olyan filmek is helyet kaptak, amelyek a Sundance, a Berlinale vagy a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjaiban versenyeztek.

_mg_1210.JPG

A magyar programba 30 film szerepel, ezek között nem csak kisfilmek, de animációs filmek is helyet kaptak, amelyek külön blokkban kapnak helyet. Érdemes kiemelni a fesztivál mezejéből Bucsi Réka új, LOVE című animációs filmjét, amelynek világpremierje a Berlinalén volt vagy Kárpáti György Mór Gólyatábor című munkáját, ami a Friss Húson mutatkozik be, csakúgy mint Fabricius Gábor új filmje, a Dialogue. Ezen felül számos oktatási intézmény kereteiből kikerült alkotások tekinthetőek meg a fesztiválon.

_mg_1236.JPG

Idén is számos témát feldolgoztak az idei filmfesztivál résztvevői:  a szerelem, szomorú nemzetünk,  a román tengerparton lévő apa fiú kapcsolat és abortusz egyaránt témája a kisfilmeknek. Érdekes látni, hogy rövidebb időkeretben is milyen tartalmas és mély témákat lehet feldolgozni. 

A fesztiválon számos egyéb programot is találhatunk: remek szakmai előadások, pitchforumok biztosítanak mindenkit arról, hogy mélyebben megismerhessük az alkotókat és filmes műveiket. 

***

További információk:

Friss Hús Fesztivál honlapja
Friss Hús Facebook oldal

fb0.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr328512248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása