Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Ilyen volt a Marie Claire Fashion Days
Divat

Most hetedik alkalommal rendezték meg az egyik legnépszerűbb divathétvégét, a Maire Clarie Fashion Days-t, ahová mi is kilátogattunk a szombati napon. Ezúttal a Várkert Bazár adott helyszínt a rendezvénynek, amely kiválóan biztosította az emelkedett hangulatot. 

img_6613.JPG

A rendezvény színvonalasan volt megrendezve. A megérkezéskor az előcsarnokban számos állandó kiállítóval találkozhattunk. A Marks & Spencer, a Lancôme, a GAS mellett érdemes megemlíteni a Musette valamint a Van Graaf-Standokat. Ezek  körbejárása és egy kis pezsgő elfogyasztása után kellően ráhangolódva a napra könnyedén a nagyteremben is találhattuk magunkat. 

img_6312.JPG

A három napos rendezvény során nem csak a már befutott tervezők kaptak helyet, hanem számos kezdő kollekcióját is meglehetett tekinteni. A kifutón nem csak magyar, hanem külföldi tervezők ruha darabjai is helyet kaptak. Érdekes volt látni az itthoni és a külföldi alkotások közti különbségeket: a hazai darabok sokkal inkább közelebb álltak az akár utcán is viselhető irányzathoz, míg a University of the Art London és University of Kingston hallgatói sokkal elvontabb és elrugaszkodottabb alkotásokat mutattak be a nagyérdeműnek. 

img_6157.JPG

Az év fiatal divattervezője pályázat kreációit is meg lehetett tekinteni. A pályázatra közel száz pályamű érkezett, amelyek közül a legjobb 25-t itt is bemutattak. A cél az volt, hogy a fekete által adott eleganciát egy másik színnel kellett kiegészíteni. A szakmai zsűri Gspann Zsuzsa darabjait találta a legjobbnak, míg a Perwoll különdíjasa Kovács Réka lett. 

img_6355.JPG

Több standon lehetőség volt ruhák vásárlására, így akár helyben fel lehetett frissíteni a ruhatárunkat. 

Tudtad-e?
A ruházat viselése az ember történelme során először csak a testi épséget óvta. Később az egyiptomiak már a hierarchiában lévő pozíciójukat is jelezték a különböző darabokkal. Igazán elsőként a rokokó korában jelenik meg a "divat követése" mint fogalom. 

Természetesen nem csak a kifutón, hanem a nézőtér között is találkozhattunk egy két igazán izgalmas összeállítással. A látogatók között sokan már visszajáró látogatói a rendezvénynek, azonban többeknek ez az első ilyen élményük. 

ximg_6560.JPG

Összességében elmondható, hogy a rendezvény nem csak a szélesebb közönség és a laikusok felé hozta elérhetőbbé a divat világát, de a tapasztalt és kezdő divattervezőknek is teret adott a bemutatkozásra. További információk a www.marieclaire.hu/Fashion-Days-2015 oldalon!

Kíváncsi vagy még képekre? Kattints a lenti galériánkra!

Fotó: Ságodi Szabolcs

A Marie Claire Fashion Days-en a következő magyar divattervezők munkáit lehetett látni :
(katt a névre több infoért!)

Anna DaubnerAnnaevaArtistaBridget & OliviaCakó; Celeni;CukovyDaniel BenusDori TomcsanyiElysianÉméENIHORNFibulaGallaINQ ConceptKonsanszkyLBLMei Kawa; Nora SarmanNUDE by NUBUPriestonTHE FUORVirag KerenyiZakoZigiZoe Phobic; Zsigmond Dora

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr28080140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása