Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Kiszabadulós szoba egyiptomi módra - Mystique Room
Ajánló

img_5085.JPG

A kiszabadulós játék hazai találmány, 2009 óta az egész világon elterjedt. A megszállottak egymás után keresik fel a különböző rejtvényeket rejtő szobákat, hogy aztán azokat minél hamarabb meg tudjak oldani. Hogy megfejtsük a legújabb magyar siker titkát, ellátogattunk a Jászai Mari téren lévő Mystique Room-ba...

A játék célja minden esetben az, hogy különböző rejtvények megoldása által, kijussunk az adott helyiségből. Hogy még izgalmasabb legyen az élmény, sokszor történettel és speciális környezettel látják el a helyiségeket. A Mystique Room jelenleg két szobával rendelkezik. A Katedrális és A Fáraó sírja közül mi az utóbbit próbáltuk ki.

img_5101.JPGA történet szerint nagyapánk munkáját kell folytatnunk a kincskeresésben. A szobában összesen 12 darab tárgyat kellett megtalálnunk, amelyek által biztosíthattuk a folyamatos előrejutásunkat. A háttérben hallható sejtelmes zene és a nagyszerű, igényes kialakítás mind-mind arról biztosítja a kalandort, hogy egy percre se unatkozzon.

A különböző régészeti leleteket számos rejtély és titok védi: számzárak, lakatok, logikai feladványok a biztosíték, hogy senki egy percre se unatkozzon. A nehézség kellően el volt találva, voltak magától értetődő feladatok, valamint nehezebb rébuszok is. Ennek köszönhető az is, hogy folyamatosan fokozódik az izgalom, a teljes játékidő során ami 60 perc. Mindezek tetején, a játék felétől egy nem várt meglepetés tárul a látogatók elé, amitől le fog esni az álluk...

A játékokat 2-8 főig lehet részt venni a kijutásban, kisebbek és nagyobbak számára egyaránt nyitott a hely. A játékterek úgy vannak kialakítva, hogy akar angolul is lehet játszani, így a külföldiek szamara is elérhető. Attól sem kell félni, hogy valakin ki fog egy feladvány és bent ragad; elérhető helyen van egy pánikgomb amely megnyomásával kinyílnak az ajtók. 

A galéria eléréséhez katt a képre!
Fotó: Ságodi Szabolcs

Az élményt egy játékmester biztosítja, aki folyamatosan kamerán keresztül figyeli az eseményeket. Amikor úgy látja, hogy elakadtak túlságosan a játékosok, kisebb segítség által segíti az előrejutásukat. Ottlétünkkor nagyon tálaló ás megfelelő pillanatokban nyújtotta a segítséget. Nem rontotta a játékélményt, sőt inkább elősegítette azt.

Bár A Katedrálisban nem játszottunk, megtekintettük: az impozáns kialakítás és néhány sokat sejtető tárgy miatt biztos vagyok benne, hogy az is remek kaland. A fenti galériában megtekinthettek képeket erről a szobáról is!

A játékot ajánlom mindazoknak, akik szeretnének kimozdulni a valóságból, kicsit megmozgatni az agytekervényeiket, miközben átélhetnek egy nagyszerű kalandot!

Honlap és részletek: www.mystiqueroom.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr58043240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása