Kultúr Krimó

A művészet mindenhol ott van

Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
Élménybeszámoló

455-budavar-palinka-kolbaszfesztival.jpg

Jómagam nem vagyok egy pálinka ínyenc, sőt teljesen laikusnak mondanám magam a témában. A legemlékezetesebb találkozásom az itallal, még tinédzser koromban történt, amikor is megvakultam pár másodpercre egy túl jól sikerült házi főzettől.  A fesztiválon természetesen ilyen nem esett meg; sőt, inkább felragyogtak a szemeim egy-egy igazán jól sikerült párlat megkóstolása után. 

A mainstream Rézangyal pálinkáktól egészen a Gyulai Pálinka Manufaktúráig mindenki jelen volt a fesztiválon. A több mint 400 ( ! ) pálinka kánaán igazán zavarbejtő bőség érzést hozott magával. A megkóstolt pálinkák közül kiemelném a Harmatrázó Pálinkaházat, ahol szerencsém volt egy igazán különleges 45 fokos kajszihoz. 

A galéria eléréséhez katt a képre!
Fotó: Ságodi Szabolcs

A pálinkák mellett az ételek is igen fontos szerepet kaptak a rendezvényen. A disznó és mangalica termékek elképesztő választéka hamar kóstolóra sarkalt. Számításomat a Mangalica és Társainál találtam meg, ahol egy olyan mangalica hússal telített szendvicset szolgáltak fel, amelyre visszagondolva mai napig összefut a nyál a számban. 

A zenei felhozatal miatt sem kellett szégyenkezniük a szervezőknek. A Vad Fruttik és az általam nagyon kedvelt Szeder mellett, fellépett Jónás Vera Experiment, aki először kabátjával (csekkold a klippben) majd a hangjával és egyedi energiájával ragadott meg. Vasárnap Szabó Balázs Bandája hozta lázba a pálinkázók hadát.

Külön meglepetésként szolgált a Nemzeti Adó és Vámhivatal jelenléte. A NAV mind amellett, hogy készségesen tájékoztatott bárkit az adózási szabályokról, még törhetetlen feles pohárral és kártyatartóval is megajándékozták az embereket, és igen, tényleg jó fejek voltak. Volt is pislogás, amikor NAV feliratú feles pohárba kértem a pálinkámat!

A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál remek kikapcsolódáskánt szolgált. A minőségi italok és ételek rengeteg energiával töltik fel az embert. Nem csoda hogy másnap is visszamentem!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkrimo.blog.hu/api/trackback/id/tr147889016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adamor 2015.10.06. 08:31:05

Az elmúlt évek legrosszabb pálinkáit most ittam. 2-3 félétől eltekintve nem voltak jók az idei nedük. Továbbá nagyon kevés kiállító volt, - persze ismeretes a feltételrendszer, amiben be tud kerülni oda egy-egy márka...

Chariot33 2015.10.06. 11:27:30

A Várban tartott rendezvények színvonala IMHO folyamatosan és egyre gyorsuló ütemben zuhan! Az árak, beleértve a teljesen indokolatlan belépti díjakat is, egyre emelkednek, miközben a színvonal esik. Kevés nívós kiállító, egekben levő stand árak, belépődíj az egyik oldalon, és szűk/gagyi kínálat a másikon.

youtubelogo.png

Utolsó kommentek

Partnereink:

 

856-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.png

207623_209851432376755_4525779_n.jpg

12719266_936268563088734_8598715003283575226_o.jpg

 

jatsz_ma_final_1080.png

Blog ajánló:

 pagebox3_0.png

 

 

 

süti beállítások módosítása